Lesgebouw wordt leermiddel

Een groep studenten van het Tech College in Amersfoort startte in november met een bijzonder BIM-programma. De 12 studenten maakten voor een deel van het gebouw op de Campus van ROC Midden Nederland op de Disketteweg een renovatieplan. Op vrijdag 13 januari presenteerden zij hun plan aan een aantal afgevaardigden uit het bedrijfsleven en de directie van ROC Midden Nederland.

Presentatie door studenten
De 12 studenten werkten de afgelopen maanden keihard én in hun eigen tijd aan het BIM-plan van de locatie. BIM is een werkmethodiek waarbij in een “3D Bouw Informatie Model (BIM)” integraal wordt samengewerkt door diverse disciplines in de bouwsector. Het bedrijfsleven had een grote rol in het samenstellen van het traject. Ze gaven lesinput en dachten mee.
Tijdens de presentatie lieten de studenten aan de hand van tekeningen en begrijpbare uitleg de aanwezigen zien hoe de huidige situatie is en hoe zij de nieuwe situatie zouden vormgeven. Dit deden zij om de directie van ROC MN te overtuigen om ook daadwerkelijk te werken met de ideeën van de studenten.

Student Michael Smilde: “Het was een leerzame periode. Vooral omdat het een levensechte situatie is. Het zou super zijn als we ook echt het plan kunnen uitvoeren”. De betrokken docent Gerrit Euser is erg trots op zijn studenten: “In zo’n korte tijd hebben zij echt iets fantastisch neergezet.”.

Enthousiaste reacties vanuit de zaal
De presentatie werd afgesloten met een Virtual Reality app waarbij de directie, die natuurlijk overtuigd moest worden, precies kon ervaren hoe de nieuwe situatie er uit komt te zien.

Kees Rutten, lid College van Bestuur nam het woord en prijsden de studenten om hun professionaliteit. “Jullie hebben de buitenwereld naar binnen gehaald en actief het bedrijfsleven opgezocht, ik word hier erg enthousiast van”. Ook Marco Grolle, werkzaam bij het technische bedrijf WTH was onder de indruk: “Jullie lopen met dit project voor op de branche”.

Het vervolg
Op zeer korte termijn wordt gekeken of het plan van de studenten (deels) uitvoerbaar is. Als dat zo is, wordt hetgeen dat de studenten hebben gemaakt werkelijkheid.

Campus van ROC Midden Nederland
Het Tech College in Amersfoort vind je op de Campus van ROC Midden Nederland. De campus is een prettige locatie, met goede faciliteiten. Het station Schothorst is naast de deur. Studeren en werken kan er volop. En natuurlijk is er ruimte voor ontmoeting en ontdekking. Met medestudenten, andere scholen maar ook met bedrijven.