Lancering LeerwerkApp

Op vrijdag 14 oktober lanceert het Leerwerkloket Regio Amersfoort hun nieuwe LeerwerkApp bij ROC Midden Nederland. Deze feestelijke lancering vindt plaats op de leslocatie Disketteweg 10, Amersfoort.

De leerwerkapp
Het Leerwerkloket maakte deze De LeerwerkApp. Het is het meest gebruiksvriendelijke instrument om iedereen in de regio Amersfoort snel en eenvoudig inzicht te geven in leerwerkmogelijkheden.
Met de LeerwerkApp kunnen kandidaten binnen 30 seconden een persoonlijk profiel invullen. Vervolgens krijgt de gebruiker vacatures te zien op basis van de keuzes die gemaakt zijn in het profiel. Wanneer er nieuwe leerwerkplekken beschikbaar zijn, ontvangt de gebruiker van de app een ‘push-bericht’ om hem/haar hierop te attenderen.
De App sluit naadloos aan bij de ontwikkelingen binnen het onderwijs en de arbeidsmarkt.

De lancering
Op 14 oktober lichten tussen 11.00-13.00 uur een aantal sprekers de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en in het onderwijs verder toe. Sprekers zijn o.a. Ton Heerts (Voorzitter MBO Raad) over een Leven Lang Leren en Werken en Jan Nieuwenhuizen (directeur bij ROC Midden Nederland, Amersfoort) over de nieuwste ontwikkelingen binnen het onderwijs.
Bij deze feestelijke lancering zijn mensen vanuit de gemeente, het voortgezet onderwijs en andere mbo’s  in de regio aanwezig.

Samenwerking Leerwerkloket en ROC Midden Nederland
ROC Midden Nederland en het leerwerkloket werken samen in de regio Amersfoort. Zo sluit het loket aan bij open avonden van ROC Midden Nederland. Hierbij wordt informatie gegeven over de arbeidsmarkt, maar ook tips over het benaderen van werkgevers voor een eventuele BBL-plek (school gecombineerd met werken). Onze huidige studenten krijgen van het loket sollicitatietraining en stagecoördinatoren krijgen hulp in hun zoektocht naar geschikte BBL- of stageplekken voor de studenten.

De App is voor iPhone en Android te downloaden in AppStore en PlayStore onder de naam LeerwerkApp.