KNX-certificaat voor excellente Elektro studenten

Op 6 april namen studenten van de opleiding Middenkader Engineering Elektrotechniek deel aan het KNX-examen. Met dit examen sluiten zij de basiscursus "KNX domotica – gebouwenautomatisering" af. De studenten ontvangen een KNX-certificaat en het predicaat “Excellent” wanneer zij het examen met goed gevolg hebben afgesloten. Tech College is de eerste opleider in Nederland die deze mogelijkheid aan studenten Mke Elektrotechniek biedt.

Meerwaarde voor studenten en (stage)bedrijven
“Omdat de KNX-technologie redelijk nieuw is, is het voor de studenten van Tech College heel nuttig om al tijdens de opleiding dit KNX-certificaat te behalen. Voor (stage)bedrijven is het namelijk interessant om een KNX-geschoolde medewerker in huis te hebben. De programmering van de moderne elektrotechniek besteden zij nu uit aan expertbedrijven. Meestal omdat het eigen personeel niet voldoende kan programmeren. Wanneer één werknemer de basiscursus succesvol heeft afgerond mag een bedrijf het KNX-logo voeren en wordt zij automatisch partner van KNX Nederland. Het is dus voor studenten een enorme meerwaarde om naast het mbo-diploma ook certificaten als deze te bezitten”, aldus docent Oscar Smeets. “Studenten die dit stapje extra doen tijdens hun opleiding ontvangen bovendien het predicaat Excellente student.”

KNX Technologie
KNX technologie is de wereldwijde merkonafhankelijke bus technologie. Deze geldt als de standaard voor woning- en gebouwcontrole. Het is hiermee mogelijk om; verlichting, zonwering, verwarming, ventilatie, airconditioning, beveiliging, persoonlijke alarmering, watercontrole, energiebeheer en energiemeters, telecommunicatie en consumentenelektronica, aan te sturen.

Hager Group
De training en het examen vinden plaats in het trainingscenter van de Hager Group in 's-Hertogenbosch. De studenten waren hier eerder ook te gast voor de “kick off KNX”. De samenwerking van Tech College met de Hager Group is tot stand gekomen dankzij inzet van de “Elektro community BOL-4” bestaande uit docenten Aad Grimbergen, Guillaume v/d Kerkhof en Oscar Smeets.