Jongerenverkiezingsfestival rondom de Europese verkiezingen op de campus

Europese verkiezingen op de campus in Amersfoort

Op woensdag 22 mei organiseert de Nationale Jeugdraad (NJR) voor de studenten van ROC Midden Nederland een verkiezingsfestival rondom de Europese verkiezingen. Tijdens deze dag maken honderden studenten kennis met de Stemmen? HOEZO? campagne en gaan aan de slag met de jongerenkieswijzer, relevante verkiezingsthema’s en regionale politiek. Het festival bestaat uit informatieve workshops en een interactief festivalterrein waar de studenten op een feestelijke manier gemotiveerd worden hun stem te laten horen.

En dat is van groot belang: het vertrouwen in de politiek onder jongeren is namelijk laag, en de jongerenopkomst (18-24) tijdens verkiezingen nog lager. Als gevolg hiervan wordt de gemiddelde mbo’er steeds slechter vertegenwoordigd in de politiek. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen!

De dag wordt om half tien feestelijk geopend door Europarlementariër Sophie in ’t Veld, die met de studenten in gesprek zal gaan over het belang van de Europese verkiezingen. In de middag vindt de halve finale voor de functie Jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken plaats op het festivalterrein. De kandidaten zullen tijdens een debat de studenten moeten overtuigen voor een plekje in de finale.

21 mei 2019
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: