Jihane wint columnwedstrijd

Jihane el Amrani, studente Mediaredactie van het Creative College in Amersfoort is een van de winnaars van een columnwedstrijd van Humanity in Action. Haar klasgenoten en zij kregen in de klas de opdracht een column te schrijven over een van de vier vrijheden van Roosevelt: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van religie, vrijwaring van angst en vrijwaring van gebrek. Docent Chantal Martini stuurde een aantal columns van haar studenten op naar de wedstrijdorganisatie. Met zeer positief resultaat: Jihane is een van de vier winnaars van de wedstrijd. Op 5 mei presenteert Jihane haar verhaal op een bevrijdingsfestival in Almere.

Column van Jihane
Jihane schrijft op mooie, grappige en gevatte wijze over haar hijab (hoofddoek), over haar vrijheden en de vrijheden van haar geloof. PDF-pictogramMijn Hijab mijn vrijheid.pdf is zeer de moeite waard om te lezen. Haar column staat ook op Joop.nl

Human in Action
Humanity in Action (HIA) is een internationale stichting die als doel heeft een wereldwijd netwerk van studenten, young professionals en leiders te onderwijzen, inspireren en verbinden. Op deze manier vergroten wij de betrokkenheid bij mensenrechten, diversiteit en maatschappelijke kwesties.