Jesse Klaver inspireert

Donderdag 6 oktober is Jesse Klaver, Tweede Kamerlid en fractievoorzitter van GroenLinks, op bezoek geweest bij het Business & Administration College in Utrecht.

Jesse wist de studenten te inspireren met verhalen en voorbeelden over trots zijn, hard werken en gaan voor je doel. “Laat nooit iemand je vertellen dat iets onmogelijk is. Je kunt alles bereiken. Als je keihard werkt, discipline hebt en alles aanpakt komt je er echt wel”, gaf Jesse aan. 

“Ik ben zelf via het vmbo toch op het hbo terechtgekomen, ondanks dat leraren vroeger tegen me zeiden dat dat iets te hoog gegrepen zou zijn. “ Naar de toelichting van Jesse dat niet iedereen zich op hetzelfde moment ontwikkelt én dat bepaalde eigenschappen als doorzettingsvermogen en discipline misschien nog wel waardevoller zijn dan een bepaald schooldiploma, werd ademloos geluisterd.

Altijd leuk om uit de eerst hand te horen hoe politiek, de Eerste en Tweede kamer werkt. De studenten stelden vragen als: “Hoeveel verdient u?” en “Is er wel eens ruzie in de Tweede kamer?” Op alle vragen gaf Jesse een eerlijk antwoord, ook op de vraag over ruzie: “Je kan met elkaar op alle fronten van mening verschillen maar we houden altijd respect voor elkaar en voor elkaars mening, dat is het belangrijkste. Je moet het met elkaar oneens kunnen zijn. “

Ook was er tijdens het bezoek van de Marco Pololaan ruimte om in gesprek te gaan met jonge docenten, docenten die verschillende projecten doen en met studenten van de Studentenraad. Met een paar goede tips over debatvoeren voor de studenten van de Studentenraad werd het bezoek afgesloten.