Je gaat er toch dieper over nadenken

Project YSMSOS

Ook dit bewogen schooljaar raakten we onze studenten op de Campus Amersfoort met het film- en theaterproject YSMSOS - dat we samen met Theater De Lieve Vrouw maken. Film en theater maken bespreekbaar wat in de dagelijkse lespraktijk vaak moeilijk bespreekbaar is.


Bekijk hier het online magazine waarin studenten over hun ervaringen vertellen met dit project.
Fleur vat het mooi samen: “Je gaat er toch dieper over nadenken.”

Het project

In het project Your Story, My Story, Our Stories motiveren we de studenten van de Campus Amersfoort om een open, onderzoekende en nieuwsgierige houding aan te nemen. Dit doen we via educatieve activiteiten, gekoppeld aan theater en film. Actuele thema's uit de vakken Burgerschap en Loopbaanleren kunnen we zo aanbieden op een manier die echt binnenkomt.

Denk bijvoorbeeld aan discriminatie en racisme (George Floyd; Black Lives Matter), depressie en eenzaamheid (in tijden van corona), armoede, pesten, onzekerheid, anders-zijn, het digitale tijdperk, duurzaamheid of milieu.

Bovendien krijgt een aantal studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een klankbordgroep. En worden docenten structureel getraind en ondersteund in het ontwikkelen van een creatieve en coachende aanpak.

Wat we dit bewogen schooljaar natuurlijk misten, was samen in de theaterzaal te zitten. En je kunnen onderdompelen in de bijzondere ervaring van naar theater kijken. Of de brok in je keel voelen van jezelf én je medekijkers naast je in een film. Dit jaar moesten we veel online doen. Desondanks was de betrokkenheid groot. Wat kan er wél, was de insteek.

Eric Holtman, directeur Campus Amersfoort over YSMSOS

"We vinden het belangrijk om onze mbo-studenten meer mee te geven dan alleen vakkennis. Graag laten we onze studenten kennis maken met nieuwe werelden en culturele contexten. Veel van hen komen nu pas voor het eerst in aanraking met theater. Ze leren anders kijken, analyseren en duiden. Het verruimt de blik van studenten en docenten op mensen en gebeurtenissen en zorgt voor nieuwe inzichten. Dit zorgt voor een positieve vibe!

We zijn dan ook heel blij met de langdurige samenwerking met Theater Lieve Vrouw en zijn het Fonds 21 en de Gemeente Amersfoort zeer erkentelijk dat zij deze culturele vorming financieel mogelijk hebben gemaakt."​

14 juli 2021
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Gezondheidszorg College
Media, ICT & Design college
Sport College
Tech College
Welzijn College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: