Ivana Sneujink in de top 10 van Europa!

Ivana tijdens Euroskills

Het zit er op na 3 spannende wedstrijden tijdens de Europese kampioenschappen voor beroepen in Hongarije. Onze Ivana Sneujink neemt dan geen medaille mee naar huis, ze behaalde net een paar puntjes te weinig voor de Euroskills “medal of excellence’, maar ze heeft wel bewezen dat ze behoort tot de top 10 van Europa!

Na een periode van keihard  trainen voor de wedstrijden, toonde ze gefocust en onverstoorbaar hoe goed ze haar vak  schoonheidsspecialiste beheerst. Ze heeft het fantastisch gedaan en wij zijn dan ook supertrots op haar. ROC Midden Nederland is blij met zulke gemotiveerde en excellente studenten.

Passie voor haar vak
Ivana heeft grote liefde voor haar vak: “In mijn beroep is het belangrijk dat mensen zich bij je op hun gemak voelen. Je werkt tenslotte met iets wat iedereen van ze ziet: de huid. Ik vind het zo leuk om mensen te helpen om hun ideale gezicht te creëren, bijvoorbeeld door wenkbrauwen perfect te maken of door mensen mooi op te maken. Ook vind ik het superfijn dat mensen in hun drukke leven naar mij komen voor hun ontspanningsmomentje. Mijn vak is heel veelzijdig en ik help mensen om zich meer zeker te voelen.”

Euro Skills
Aan het EK in de Hongaarse hoofdstad deden in totaal 530 deelnemers uit 28 landen mee. In 34 beroepen werd gestreden om een plek op het podium. Ivana maakte deel uit van Team Nederland dat met 31 talentvolle mbo-studenten afreisde naar Boedapest.

EuroSkills zijn de Europese kampioenschappen voor beroepen. Elke twee jaar strijden honderden jonge vakmensen in verschillende vakgebieden tegen elkaar om de titel ‘beste vakman of vakvrouw van Europa’.

De vakwedstrijden zorgen voor promotie van het beroepsonderwijs, het bevorderen van vaktrots en de talentontwikkeling van jonge professionals. Naast de wedstrijden vinden ook vele andere activiteiten plaats die gericht zijn op beroepenoriëntatie. Dit maakt EuroSkills tot het grootste beroepenevenement van Europa.

2 oktober 2018
Beauty College
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: