ICT studenten helpen Amersfoortse ondernemers met challenge

Jury ICT challenge thema entertainment MID

ICT is tegenwoordig overal. Daarom laten wij onze ICT-studenten van het Media, ICT & Design College elke periode kennismaken met een andere bedrijfssector waarin ICT van belang is. Deze periode stond Entertainment centraal en deze werd afgesloten met een toepasselijke challenge. De 80 deelnemende studenten mochten namelijk in teamsverband aan de slag met een onderzoeksvraag uit de praktijk: 

1.

'Hoe zorg je voor een ge-updatete, computer-aangestuurde aansluiting met een LED-vloer?' voorgelegd door Teun van Essen, eigenaar van onder anderen de cafés/kroegen Shots, Brel, Thuis en Jackson.

2.

‘Hoe zorg je voor een goed klantvolgsysteem voor een nieuwe kunstgalerie met uitgebreid inzicht in de verkoopcijfers?’ voorgelegd door Rick Oosterink, verbonden aan 13Hoog en mede-oprichter van de expositieruimte op de Tesselschadelaan in Amersfoort.

3.

‘Hoe zorg je voor een overzichtelijk inschrijfsysteem met automatiseringsopties voor studenten binnen de Eventory?’ voorgelegd door docent Edgar Kaats van de Eventory, waarbij studenten zich kunnen inschrijven voor evenementen om hun stage-uren te kunnen maken.

Vier dagen hadden de teams om met een ontwerp te komen om de ondernemers te kunnen helpen. Hierbij volgden zij de principes van Design Thinking onder begeleiding van Eugene Zaaijer en kregen ze tussentijdse feedbackrondes van hun docenten en deelnemende ondernemers. 

Het uiteindelijke ontwerp werd gepitcht aan een jury bestaande uit Assunta Verschuren van het Campus Connect Center, Henrik Schrijer van Dragon Media Group (DMG) en kunstenaar Sander van Mil (bekend onder artiestennaam Anders Wolhar). Na afloop mochten alle deelnemende studenten met een medaille naar huis en kreeg het winnende team ook nog een cadeaubon mee.

Neem deel aan een volgende ICT challenge!

Heb jij ook een onderzoeksvraag voor een van onze volgende ICT-challenges? Neem dan contact op met Urley Coffie via @email.

ICT challenge MID
11 juli 2022
ROC Midden Nederland
Media, ICT & Design College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: