Het Festival ROCMN inspireert docenten

Lesgeven via video, studenten iets leren met behulp van een robot en in de les werken met VR-brillen of drones. Het kan allemaal! Het Festival inspireert docenten van ROCMN.

Inspireer, Leer & Innoveer
Om docenten van ROC Midden Nederland te inspireren en verder te professionaliseren in digitalisering van het onderwijs wordt op vrijdag 19 mei “het Festival” georganiseerd. Het Festival is de opvolger én de nieuwe naam voor de (mid)Dag van de Digitale Didactiek. Op deze middag worden docenten van heel ROC Midden Nederland, op de Techniek Campus op de Harmonielaan 2 in Nieuwegein, ondergedompeld in innovatieve manieren van leren.

Innovatielab en proeftuin
Er is een innovatielab met leuke snufjes en er zijn verdiepingscolleges van inspirerende gastsprekers en Teachertalks. Er is ook een proeftuin ingericht als Blend-IT lokaal, er zijn drones en er is muziek. Kortom, een middag waar alles draait om een krachtige leeromgeving.

De middag wordt op spectaculaire wijze, geopend door Vincent de Bijl, directeur dienst O&I en afgesloten door singer songwriter Django Boegheim.