Hart van Vathorst

In maart werd het gebouw 'Hart van Vathorst' al in gebruik genomen, maar op vrijdag 30 september werd het feestelijk geopend door burgemeester Bolsius van Amersfoort. Wat Hart van Vathorst uniek maakt, is de manier waarop binnen één gebouw gezonde mensen, zieke mensen, mensen met een beperking, ouderen, (jong)volwassenen, gezinnen en kinderen in alle leeftijden wonen, werken, spelen en naar de kerk gaan. Studenten van ROC Midden Nederland lopen er stage in één van de appartementen van bewoners.

Bewoners middenin de wijk
Je ziet hier bewoners van begeleid wonen door zorginstellingen Accoladezorg en Stichting Sprank die in hetzelfde gebouw werken in de bakkerij, lunchroom, creatieve ateliers of het winkeltje waar de creaties verkocht worden. In de kerkzaal en het stiltecentrum van de Gereformeerde Kerk Vathorst komen mensen samen, ook van buiten Hart van Vathorst, ontmoeten mensen elkaar. Ook is er een plek voor kindercentrum Bzzzonder, die kinderopvang, bso en peuterbelevingsschool biedt voor kinderen met extra zorgbehoefte. Daarnaast zijn er een fysiotherapiepraktijk, voetverzorgingspraktijk en een kapsalon. Bewoners kunnen zelf hun boodschappen doen in de wijk, en wijkbewoners kunnen gebruik maken van alle faciliteiten in Hart van Vathorst.

Living Lab
Gezondheidszorg College Amersfoort heeft in één van de appartementen een Living Lab ontwikkeld, waar studenten in de woonomgeving leren en ervaring opdoen met de 'state of the art' technologische toepassingen voor begeleid (thuis)wonen. Om vertrouwd te raken met deze voorzieningen, fungeert het appartement als leerwerkbedrijf. Hier kijgen het komend jaar maar liefst 150 studenten onderwijs aangeboden. Daarnaast gaan studenten van de  opleidingen Verpleegkunde (niveau 4), Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (niveau 3) en Medewerker Maatschappelijke Zorg (niveau 3) stage lopen bij Accoladezorg en Stichting Sprank. Meer info? Kijk op www.hartvanvathorst.nl