Goud, zilver en brons voor studenten ROC Midden Nederland bij Skills The Finals

Ivana Sneujink

Studenten van ROC Midden Nederland behaalden bij Skills The Finals, het Nederlands kampioenschap Beroepen, een gouden, zilveren en een bronzen medaille. Ivana Sneujink van het Beauty College werd 1e bij de Skills Heroes wedstrijd Schoonheidsverzorging. Marko Welmers van het Tech College ging met zilver naar huis bij de wedstrijd CNC-Draaien en Sjoerd de Witte, ook van het Tech College, kreeg brons voor zijn prestaties bij CNC-Frezen. Negen andere studenten van de mbo-colleges waren ook actief op het Nederlands kampioenschap bij de vakwedstrijden Fietstechniek, Veiligheid & Vakmanschap, ICT-beheer, Applicatieontwikkeling, Gastheer/-vrouw, Directiesecretaresse en Lassen. Zij vielen helaas niet in de prijzen, maar eindigden wel in de top 8 van Nederland.   

Ik wilde zo graag winnen
Ivana: ‘’Bij de landelijke kwalificatiewedstrijden Schoonheidsverzorging op ons Beauty College was ik 4e geworden. Mijn achterstand op de nummer 1 was echt erg groot. Maar ik wilde zo graag winnen!” Samen met haar docenten Debbie Maring en Elwin Soerdjpal is Ivana hard gaan trainen. Debbie lacht: “Een paar weken geleden stond Ivana tegenover me en zei tegen me, dat ze zo graag wilde winnen. Ik zag gewoon het vuur in haar ogen. Supertrots ben ik op haar. Wat een kanjer!” Met haar Nederlandse titel maakt Ivana een grote kans om deel te nemen aan Euro Skills 2018. Dit event vindt plaats van 26 t/m 28 september in Boedapest. Zo'n 500 jongeren tot 25 jaar nemen het daar op tegen vakgenoten uit 28 landen. Binnenkort wordt bekendgemaakt welke Nederlandse winnaars naar het EK gaan. Aris Willems, Skills coördinator : “Als ze haar trainingsuren maakt en vormbehoud toont is ze erbij. We hadden helemaal niet gerekend op een gouden medaille. Wat een wereldprestatie.”

Balen
“Eigenlijk baal ik verschrikkelijk! Het verschil tussen mij en de nummer 1 was maar 3 punten. Op een schaal van 600 punten is dat niets.”: aldus Marko Welmers. Sjoerd de Witte: “Ik had absoluut niet verwacht met een medaille naar huis te gaan. Ik was redelijk ontspannen en heb gewoon mijn opdrachten zo goed mogelijk uitgevoerd. Blijkbaar was dat genoeg voor brons.” Peter Brouwer, afdelingsmanager, en docent Harry Post: “We hadden vier kandidaten van ons Tech College op dit NK. Met twee medailles zijn we erg tevreden en supertrots op onze jongens.”

Skills The Finals
Skills The Finals is hét evenement waar (beroeps)onderwijs samen komt met het bedrijfsleven. Van 15 t/m 17 maart stond Overijssel in het teken van de nationale kampioenschappen vakwedstrijden binnen het vmbo en mbo. Maandenlang hebben duizenden leerlingen en studenten meegedaan aan voorrondes, provinciale kampioenschappen (vmbo) en kwalificatiewedstrijden (mbo), om uiteindelijk een van de duizend finalisten te zijn die van 15 tot en met 17 maart streden om de titel van beste vakman/vakvrouw/vakteam in zijn of haar vakgebied. In totaal werden er 59 Skills Heroes (mbo) finales georganiseerd verdeeld over zes verschillende locaties en 10 Skills Talents (vmbo) finales op één locatie.

UP – het excellentieprogramma van ROC Midden Nederland
Competitie/Skills is een van de vier pijlers binnen het Excellentieprogramma van ROC Midden Nederland. (naast Vakverdieping, Internationalisering en Ondernemerschap) Het doel is om binnen zo veel mogelijk mbo-colleges zo veel mogelijk studenten en docenten te enthousiasmeren voor deelname aan vakwedstrijden. Bij diverse nationale en internationale kampioenschappen vallen studenten regelmatig in de prijzen.

19 maart 2018
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: