Goud, zilver en brons voor ROC Midden Nederland bij Skills The Finals

Foto van de finalisten van ROCMN bij STF23

Bij Skills the Finals wisten studenten van ROC Midden Nederland afgelopen vrijdag maar liefst drie gouden, twee zilveren en een bronzen medaille in de wacht te slepen. Het was een schitterende editie met prachtige resultaten van onze finalisten. 

Wat een avontuur, wat een belevenis! Geweldig om met deze gedreven en enthousiaste groep studenten en bevlogen docenten afgelopen week af te reizen naar Amsterdam RAI om daar tijdens Skills The Finals het beste uit zichzelf te halen in het vakgebied waar hun passie ligt. Studenten van ROC Midden Nederland gingen de strijd aan met studenten uit heel Nederland om zich van hun beste kant te laten zien en de beste van Nederland te worden in hun vakgebied. Twee dagen lang zetten onze finalisten absolute topprestaties neer. Het was een bijzondere editie van Skills The Finals met onder andere een bezoek van Koning Willem-Alexander en ministers Robbert Dijkgraaf en Dennis Wiersma. Onze studenten hebben laten zien dat ze tot de absolute top van Nederland horen en daar zijn wij enorm trots op.

Medailles
Als kers op de taart waren er ook nog eens prachtige podiumplekken voor ROC Midden Nederland. Er was brons voor Nanne Kats en Milla Golverdingen (Handhaver toezicht en veiligheid), zilver voor Destiny Daalderop (Facilitaire Dienstverlener) en voor Laura Stigter (Beveiliger) en maar liefst drie gouden medailles voor Saad Asakare en Babbucar Gai (Entree Bouw), Feren Gulfa en Ranim Ali (Entree Horeca) en Richard van Asdonck (Autotechnicus). Onze andere kandidaten zijn net niet in de prijzen gevallen, maar hoorde wel bij de beste acht van Nederland. 

STF finalisten


Wat een mooi traject is deze editie geweest. Studenten die meer uit zichzelf willen halen en dat ook zichtbaar doen. Ook was er een toename in het aantal deelnemende studenten en colleges aan het Skills Heroes excellentieprogramma en daarmee ook een toename van het aantal finalisten tijdens Skills the Finals.

UP
Skills Heroes is één van de UP Excellentieprogramma's van ROC Midden Nederland en valt onder de pijler Vakwedstrijden. Studenten van ROC Midden Nederland doen al jaren mee aan vakwedstrijden en hebben zowel nationaal als internationaal al diverse prijzen en medailles in de wacht gesleept. Er zijn verder nog UP programma's in de richtingen Vakverdieping, Internationalisering, Utrecht Challenge Alliantie en Research & Development. Deze excellentieprogramma's zijn er voor alle studenten van ROC Midden Nederland die meer uit zichzelf willen halen en zich graag willen verdiepen en verbreden in hun vakgebied.

Wil je ook deelnemen aan vakwedstrijden of wil je meer weten over Skills Heroes? Neem dan contact op met de skills coördinatoren Felicia Triebels en Elwin Soerdjpal. Wil je meer weten over de andere UP excellentie programma's of zelf een UP programma opstarten? Neem dan contact op met Norbert Ruepert. 

28 maart 2023
ROC Midden Nederland
Automotive College
Beauty College
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Gezondheidszorg College
Horeca & Toerisme College
ICT College
Media, ICT & Design College
Tech College
Veiligheid & Defensie College
Welzijn College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: