Goud, zilver en brons

Een studententeam van ROC Midden Nederland was de afgelopen weken actief tijdens Skills Heroes The Finals, het Nederlands kampioenschap vakwedstrijden voor mbo-studenten. Ons team keerde huiswaarts met maar liefst vier medailles: één gouden, twee zilveren en een bronzen medaille. Shana Veltman van het Beauty College behaalde een gouden medaille in het vak Schoonheidsspecialist, haar klasgenote Mariëlle Kroeze sleepte bij dezelfde wedstrijd een zilveren plak in de wacht. Gregory Goijaerts van het ICT College werd met een minieme achterstand van slechts drie punten tweede, zilver dus, bij de wedstrijd ICT Applicatieontwikkelaar. Frank Hoogenboom van het Tech College behaalde een bronzen medaille bij de wedstrijd CNC – Draaien (CNC staat voor Computer Numerical Control). 

Shana: "Het was fantastisch en echt ongelofelijk. Het dringt nog niet helemaal tot me door, maar ik ben zo blij. Mariëlle en ik hebben samen met onze docenten zo hard getraind en nu goud en zilver!" Gregory: "Jammer, dat ik geen goud heb behaald. Het scheelde maar 3 puntjes, maar met zilver ben ik dik tevreden."

​World Skills in Abu Dhabi
Met haar gouden medaille werd Shana Veltman kampioen van Nederland. Daarmee verwierf ze het recht om van 14 - 19 oktober in Abu Dhabi deel te nemen aan de World Skills, het officiële wereldkampioenschap voor beroepen. Als een van de 1300 deelnemers uit 60 verschillende landen gaat ze daar proberen om de wereldtitel mee te nemen naar Nederland. 

Overige resultaten
Joury Hell van het Automotive College werd in de vakrichting Fietstechnicus 6e, Cindy van Straaten van het Gezondheidszorg College werd bij de wedstrijd Verpleegkunde 7e, Bas de Graaf & Nik Koenders van het Tech College werden bij de teamchallenge Mechatronica gedeeld 5e en Cynthia van den Broek van het Beauty College eindigde op de 9e plek bij de wedstrijd Kappen.