Goud voor Autotechnicus Richard!

Richard Winnaar skills the finals autotechnicus

Student Richard van het Automotive College is tijdens Skills the Finals uitgeroepen tot winnaar in de categorie Autotechnicus!

Richard volgt de opleiding Autotechnicus. Tijdens Skills the Finals heeft hij vooral genoten van de sfeer: “Ik heb het heel erg positief ervaren. Leuk met alle mede ROC Midden Nederland-deelnemers. Continu genieten. Echt hartstikke leuk om te doen. Hele leuke sfeer in de groep!”

“In het begin was het even wennen in de groep. Iedereen heeft natuurlijk een eigen beroep. Vanaf de halve finale gingen we vaak samen trainen. Daarnaast gingen we leuke dingen doen, zoals naar het zwembad en met z’n allen eten. Tijdens de wedstrijden gingen we vaak met z’n allen bij elkaar zitten. Je kon dan echt je ei kwijt over hoe de wedstrijd ging.”

Wat moest je precies doen tijdens de wedstrijd?

“We moesten bijvoorbeeld diagnoses stellen aan auto’s. Daarnaast moesten we o.a. isolatiemetingen uitvoeren, storingen verhelpen en werken aan een elektromotor, volgens bepaalde voorschriften. Daarna moesten we het uitleggen aan juryleden. Zo konden zij ons testen op inzicht en aanpassingsvermogen.”

Hoe is de wedstrijd verlopen?

“Ik had tijdens de wedstrijd niet echt het idee dat het zó goed ging. Ik was gewoon lekker bezig en ik had het gewoon naar mijn zin!”

Vond je het spannend?

“Ik vond het heel spannend. Alles was op tijdsdruk. Maar tijdens de proef zelf was ik er relaxter onder. Ik was wel echt zenuwachtig voor de prijsuitreiking. Daar heb ik geen invloed.”

Wat heb je precies gewonnen?

“Een gouden medaille voor de eerste plek Autotechnicus! En twee kaartjes voor Zandvoort Formule 1. We mogen die dag overal meekijken.”

En heb je het goed gevierd?

“Nog niet eigenlijk. Ik heb het wel op mijn stagebedrijf verteld.”

3 april 2023
ROC Midden Nederland
Automotive College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: