Getuigschrift voor excellentie!

Het eerste jaar van de excellentieprogramma's van ROC Midden Nederland is feestelijk afgesloten op de Disketteweg in Amersfoort. Dit jaar hebben 54 studenten deelgenomen aan één van onze 21 excellentieprogramma’s. Het excellentieprogramma van ROC Midden Nederland biedt ambitieuze studenten de mogelijkheid om hun talenten en competenties te ontwikkelen aanvullend op hun reguliere beroepsopleiding. Studenten worden hiermee uitgedaagd om het maximale uit zichzelf te halen. Tijdens deze bijeenkomst deelden docenten en studenten de ervaringen die zij met de excellentieprogramma's hebben opgedaan. Paul van Maanen, voorzitter van het College van Bestuur, reikte de eerste getuigschriften persoonlijk uit.


Excellente studenten ontvangen getuigschrift. 

Internationale topstage Nieuw Zeeland
Zo werd er een live verbinding gemaakt met Tim Roes, een student die stage loopt bij Total Engineering in Nieuw Zeeland. Tim volgt de opleiding middenkader engineering werktuigbouwkunde niveau 4. Tim vindt zijn tijd in Nieuw Zeeland fantastisch: 'Ik groei in mijn ontwikkeling als mens en leer veel over de mensen die aan deze kant van de aarde wonen. Ik raad iedereen aan om stage te gaan lopen in het buitenland. Het is avontuurlijk en je leert heel veel. Bovendien is het een mooie manier om de wereld te ontdekken!'

Japanse dansers
Stash Ferdinands, student van De Dansopleiding van het Creative College, sprak over zijn geweldige tijd in Japan waarbij hij twee weken met Japanse dansers mocht meetrainen. 'Ik heb daar erg veel geleerd, ik was erg onder de indruk van de cultuur en het doorzettingsvermogen van de Japanse dansers. Zij trainden elke avond na een werkdag van 14 uur tot de volgende ochtend 5 uur!', aldus Stash.

Skills Heroes
Ook studenten die in Nederland een excellentieprogramma hebben gevolgd, spraken vol trots over hun ervaringen en overwinningen. Zo vertelde Charlotte van den Bogaert, over haar deelname aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor mbo'ers. Charlotte is studente Travel bij ons Facility, Horeca & Travel College en heeft de landelijke kwalificatiewedstrijd gewonnen in het vakgebied Hotelreceptionist. Door haar deelname kreeg zij meerdere stageaanbiedingen van gerenommeerde bedrijven uit de toerismebranche.


Live verbinding met Tim Roes in Nieuw Zeeland.