Fototentoonstelling ‘Hart voor mijn buurt’- Studenten ROC Midden Nederland ontmoeten inspirerende buurtbewoners.

Fotomoment van de 50 mbo-studenten met burgemeester Jan van Zanen en Paul van Maanen, voorzitter van ROC Midden Nederland.

Op woensdag 15 mei vond de kick-off plaats van het project ‘Hart voor mijn buurt’ in de hal van het stadskantoor Gemeente Utrecht. De tentoonstelling met 14 grote portretfoto’s werd geopend door Burgemeester Jan van Zanen. In deze tentoonstelling presenteren studenten van de opleiding Helpende Zorg &Welzijn niveau 2 van het Welzijn College (ROC Midden Nederland) vol trots bewoners van Utrecht met hart voor hun buurt. De kick-off vond plaats tijdens een meet en greet tussen de 50 mbo-studenten met de burgemeester en Paul van Maanen, voorzitter van ROC Midden Nederland.

Studenten rekenen af met vooroordelen
Onveiligheid in de buurt, eenzaamheid, angst voor elkaar? Ongemotiveerde jongeren? Met dit project rekenen de studenten af met deze voordelen. Afgelopen maanden trokken de jongeren de verschillende buurten van Utrecht in. Zij belden aan, gingen naar verschillende plekken waar mensen bij elkaar komen, interviewden bewoners en gingen op zoek naar Utrechters die zich vrijwillig inzetten voor hun buurt en hun buren. Zij vonden hartverwarmende verhalen en ontmoetten inspirerende mensen die zorgen voor geluk in de buurt.

De ervaring van studente Anissa
Ghassan uit Syrië is vrijwilliger in Overvecht, waar hij koersbal met ouderen speelt. Anissa (student Dienstverlener Zorg & Welzijn/helpende, ROC Midden Nederland): “Je ziet aan Ghassan dat hij echt goed contact heeft met de mensen. Het komt steeds minder vaak voor dat mensen vrijwillig met elkaar bezig zijn. Iedereen is maar bezig met zijn telefoon. Contact is zo belangrijk om tijd aan elkaar te besteden en leuke dingen te doen met elkaar.”

De fototentoonstelling is nog t/m 25 mei te zien in de centrale hal op 1e verdieping van het Stadskantoor Utrecht (Stadsplateau 1).

17 mei 2018
Welzijn College
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: