Festival om van te leren

Elk jaar organiseert de onderwijscoöperatie het Lerarencongres, een congres van, voor en door de leraar. Dit jaar kregen zij hulp van onze studenten. Dit jaar vond het congres namelijk plaats op de leslocatie Disketteweg, Amersoort van ROC Midden Nederland op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober 2016. De studenten van ROC Midden Nederland waren volop aanwezig om de organisatie te ondersteunen.

Actieve rol studenten ROC MN  
Een groot deel van de organisatie lag in handen van studenten. Ze helpen mee met de beveiliging, de ict tijdens de workshops pakten de ict-studenten op, horeca-studenten hielpen mee met het eten en drinken en een aantal studenten ontvingen de gasten met een grote glimlach. Ook gaven de studenten van het Beauty College alle bezoekers een beauty-behandeling. De studenten vonden het een leuke dag en hebben goed hetgeen wat ze in de klas leren, toe kunnen passen in de praktijk

Minister Bussemaker aanwezig
Op zaterdag 8 oktober werden 's middags de vier winnaars van de Verkiezing Leraar van het Jaar 2016 bekendgemaakt. De winnaars worden bekend gemaakt door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mevrouw Bussemaker.

Inhoud Lerarencongres
Het congres in de stijl van een festival, met circustenten en standjes waar de bezoekers workshops kunnen "shoppen". Ongeveer  1500 leraren komen bij elkaar om kennis en kunde te delen. Het congres wordt op zaterdagmiddag afgesloten met de verkiezing van de Leraren van het Jaar.

ROC Midden Nederland op de Disketteweg
De locatie Disketteweg in Amersfoort heeft een compleet nieuwe make-over gekregen. Meerdere mbo-colleges komen hier samen, dat geeft de student bijvoorbeeld goede mogelijkheden om samen te werken met studenten van andere richtingen.