Docent en Student van het jaar

ROC Midden Nederland organiseerde op woensdag 7 juni voor het eerst het Uitblinkersgala van ROC Midden Nederland. In aanwezigheid van studenten, docenten, ouders, vrienden, klasgenoten en collega’s vond in de Stadsschouwburg Utrecht de verkiezing van de student en docent van het jaar plaats. Robin Kikkert werd student van het jaar en Arda de Zeeuw werd gekozen als docent van het jaar. De 700 gasten konden op deze avond via hun smartphone online hun stem uitbrengen op hun favoriet. Voor de verkiezing ‘Student van het jaar’ hadden medewerkers kandidaten voorgedragen van alle 12 mbo-colleges van ROC Midden Nederland. Ook konden studenten hun docent nomineren voor de verkiezing ‘Docent van het jaar’. 

Op dit gala waren er speciale optredens van de studenten van de Nederlandse Pop Academie (NPAC) en de Dansopleiding, onderdelen van het Creative College. Tijdens het evenement werden ook alle 200 studenten die een van de 25 excellentieprogramma’s van ROC Midden Nederland hadden gevolgd op het podium in het zonnetje gezet. Dagvoorzitter was Manu van Kersbergen, NPAC-praktijkopleider en tevens landelijk bekend als artiest. ‘Student van het jaar’ van ROC Midden Nederland werd Robin Kikkert, studente Verpleegkunde bij het Gezondheidszorg College. ,,Zij regelt net zo gemakkelijk een babyshower als de inzameling voor een nieuwe laptop voor een medestudent”, zo prezen docenten haar aan bij de nominatie. Ze is bovendien lid van de studentenraad Verpleegkunde, de studentenraad Gezondheidszorg College én de centrale studentenraad. Robin vertegenwoordigt ROC Midden Nederland bij de landelijke verkiezing tot mbo-ambassadeur van de MBO Raad. ‘Docent van het jaar’ van ROC Midden Nederland werd Arda de Zeeuw, docente Verpleegkunde bij het Gezondheidszorg College. “Onze docente is zo’n docent die na schooltijd een kopje thee met je gaat drinken om te luisteren naar je verhalen en je dan met adviezen echt vooruit helpt,’’ aldus haar studenten.

Student van het jaar
Ieder jaar doet de ‘Student van het jaar’ van ROC Midden Nederland mee aan de landelijke verkiezing van de MBO Raad. Hier wordt uit de mbo-uitblinkers van alle ROC’s een student gekozen, die een jaar lang optreedt als Ambassadeur van het mbo.  

Docent van het jaar
Ook aan de verkiezing van MBO ‘Docent van het Jaar’ nemen altijd docenten van ROC Midden Nederland deel. De nominatie hiervoor komt van de studenten. In 2007 werd Matthijs van Mansfeld landelijk MBO ‘Docent van het Jaar’.  Hij is nu afdelingsmanager van het Sport College. Eerder in 2014 had Marloes van der Meer van het Beauty College de eer. En in 2016 behaalde Shamelie Sitaram van het Welzijn College de zilveren medaille.

In co-creatie met Stadsschouwburg Utrecht
De Stadsschouwburg Utrecht is een gewaardeerde partner van ROC Midden Nederland. Ze wilde dit Uitblinkersgala graag in co-creatie met ROC Midden Nederland organiseren. Zowel in de voorbereiding als tijdens het evenement waren studenten van ROC Midden Nederland dan ook samen actief met het personeel van de Stadsschouwburg.  Bij de ontvangst, in de keuken, de bediening, en voor, op en achter het podium