Diploma en baan!

Sinan Husin komt uit Irak en is 54 jaar. In januari 2016 begon hij aan de Entreeopleiding Assistent Bouw bij ROC Midden Nederland. Dit op aanraden van zijn contactpersoon bij de gemeente. Nog geen jaar later sluit hij zijn opleiding af met een diploma én een jaarcontract bij Bloemendal Bouw B.V., het bedrijf waar hij de afgelopen drie maanden stage liep.

“Dat Sinan een geweldige prestatie heeft geleverd mag duidelijk zijn”, aldus docent Bert van der Maten. “Normaal staat voor deze opleiding anderhalf jaar en lang niet elke cursist kan daarna aan het werk. Dat het Sinan wel is gelukt komt vooral door zijn persoonlijkheid. Hij is erg leergierig en beschikt over hele goede werknemersvaardigheden. Vooral op het sociale vlak heeft hij een streepje voor. Bovendien is hij ook erg betrouwbaar en komt hij ondanks een druk gezin altijd op school of het werk. Zijn stageverslag is keurig ingevuld, dat zie ik ook weleens anders.”
Martijn Spijker, stagebegeleider en Bert Boeijink, directeur Bloemendal Bouw B.V., zijn ook erg te spreken over Sinan. ”Hij is ons erg opgevallen door zijn inzet en aanwezigheid. Hij levert goed werk en nog belangrijker: hij ziet ook werk. Sinan is echt een voorbeeld werknemer. We zijn blij dat wij hem een baan kunnen aanbieden.”

Sinan zelf is natuurlijk ook heel blij met de kans die hij krijgt van Bloemendal Bouw B.V.. “Mijn specialiteit is “kozijnen”. Daar is ook veel werk in. Ik vind het leuk om met collega’s in de werkplaats met hout te werken of op klus te gaan. De stage was heel gezellig en ik heb veel geleerd, bijvoorbeeld werken met de freesmachine. Ik ga goed mijn best doen tijdens mijn examenopdracht binnenkort. Als dat is gelukt kan ik eind oktober mijn diploma in ontvangst nemen. Op mijn 12e ging ik al van school en begon ik met werken. Het is echt fijn dat ik 25 jaar ervaring nu om kan zetten in een baan.”