De winnaars student, docent en leerbedrijf van het jaar 2022 zijn bekend!

Uitblinkersgala 2022 ROC Midden Nederland - 8 juni

Op woensdag 8 juni 2022 vond het spectaculaire Uitblinkersgala in de Stadsschouwburg van Utrecht plaats. Tijdens deze feestelijke avond met live optredens van studenten van het Creative College, zijn de winnaars verkozen voor de titels: student, docent en leerbedrijf van het jaar 2022! We feliciteren de volgende winnaars:

Student van het jaar Mahmoud Ahmad – Bouw & Interieur College Amersfoort
Docent van het jaar Gaston Planque – Gezondheidszorg College Utrecht
Leerbedrijf van het jaar Kinderdagverblijf ’t Olefantje Utrecht

De verkiezing

Maar liefst 15 studenten en 20 docenten zijn verkozen tot uitblinker van hun college. De uitblinkers ondergingen vervolgens een uitdagende reis waar ze door professionals werden getraind op het geven van presentaties en pitches. Op 8 juni mochten de uitblinkers allemaal een pitch geven voor de jury, waarop de jury een top 4 per categorie heeft gekozen. Deze acht kandidaten hebben later op de avond voor een overvolle zaal in de schouwburg dé pitch gegeven waarom zij student of docent van het jaar zouden moeten zijn.

Mahmoed Ahmad – Student van het jaar
Na een forse ‘worsteling’ is de jury het unaniem eens geworden dat Mahmoud de student van het jaar zou moeten zijn. Hij is vijf jaar geleden met zijn familie gevlucht uit Syrië. Daardoor weet hij als geen ander wat ellende is en hoe die je als persoon in de weg kan zitten. Dat maakt hem empathisch voor mensen in zijn omgeving die met tegenslag te maken hebben. Maar bovenal maakt het hem strijdbaar. Strijdbaar om het beste uit zichzelf te halen en anderen te inspireren dat ook te doen. Zo leert hij de Nederlandse taal, studeert hij aan het Bouw & Interieur College in Amersfoort en werkt hij naast zijn studie. Iemand die uit zoveel ellende een inspiratie kan zijn voor anderen, verdient het Student van het jaar 2022 te zijn!

Gaston Planqué – Docent van het jaar
Eenzelfde ‘worsteling’ maakte de jury door bij de beoordeling van de docenten maar ook hier was het unanieme besluit dat Gaston docent van het jaar zou moeten zijn. Gaston is een docent die werkt vanuit een roeping. Hij werkte hiervoor 26 jaar voor Defensie en is drie keer uitgezonden geweest: naar Irak in 2004, Afghanistan in 2011 en Mali in 2014. Waar hij voorheen medische opleidingen gaf binnen defensie, doet hij dat nu voor ROC Midden Nederland. Gaston over lesgeven: 'Ik wil graag iets betekenen voor het onderwijs, dat is mijn drive. Dat doe ik door studenten te coachen en te motiveren. Ik geloof onvoorwaardelijk in de student. Zo krijg ik de studenten in een flow.' Wie wil daar geen les van krijgen? Terechte winnaar van 2022!

’t Olefantje - Leerbedrijf van het jaar ROC Midden Nederland
Colleges hebben in het voorjaar hun leerbedrijf van het jaar verkozen. Al deze leerbedrijven stonden bij ons op de website en in de maand april kon iedereen stemmen op hét Leerbedrijf van het Jaar ROC Midden Nederland. En dat is in groten getale gebeurd. Bij de vijf leerbedrijven met de meeste stemmen zijn we langs geweest voor een mooi promotievideo wat we tijdens het gala hebben getoond. Daar is dan ook bekend gemaakt dat het Kinderdagverblijf ’t Olefantje winnaar is geworden van deze verkiezing.

Uitblinkersgala
Het Uitblinkersgala is het podium waar we met grote trots onze studenten en docenten representeren. Als uitblinkers verkozen staan zij voor alle studenten en docenten. En wat hebben we op woensdagavond 8 juni een geweldige avond gehad. Een super enthousiast publiek. Spanning, mooie optredens en videopresentaties en iedereen mooi aangekleed in gala en in een heerlijk feestelijke stemming. Zo vier je trots! En dat zijn we op al onze uitblinkers en nu ook met een nieuwe student en docent van het jaar. Mahmoud, Gaston en ’t Olefantje van harte gefeliciteerd!

 

10 juni 2022
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: