Community of Future Care

Dinsdag 15 november organiseerde ROC Midden Nederland een conferentie over de toekomst van de zorg. Meer dan 200 afgevaardigden van ziekenhuizen, zorginstellingen en gemeente en natuurlijk ook docenten en studenten bezochten deze Conference Community of Future Care. ROC Midden Nederland zette hiermee een belangrijke stap tot een continue dialoog met verschillende partijen in de zorg.

Inhoud programma
Tijdens de conferentie spraken keynotesprekers als Peter Heshof, tijdsgeestwatcher, Diana Monissen, voorzitter Raad van Bestuur Prinses Maxima Center en Margriet Sitskoorn, hoogleraar Klinische Neuropsychologie. Daarnaast kregen bezoekers lichamelijke oefeningen van Zora, de eerste robot in de zorg en  konden zij een kijkje nemen in de wereld van Virtual Reality. Ook in andere inspiratie- en verdiepingsessies speelde technologie een belangrijke rol. De invloed hiervan op het onderwijs en de zorg kwamen volop aan bod.
Meer informatie en foto's: futurecare.rocmn.nl

Het online platform MOOC
Het Gezondheidszorg College, een mbo-college van ROC Midden Nederland, biedt aansluitend op de conferentie de Massive Online Open Course (MOOC) aan. MOOC’s zijn online omgevingen waar deelnemers kennis met elkaar delen en creëren.
In de MOOC staat elke week een ontwikkeling in de zorg centraal met daarbij de vraag; wat betekent dat voor de (toekomstige) zorgprofessional. Onder elke ontwikkeling worden verschillende bronnen aangeboden, zoals blogs, filmpjes, artikelen, etc. Van 1 december 2016 tot 1 december 2017 kan de deelnemer, op tijden dat het hem uitkomt, zijn kennis updaten.  
Meer informatie  en registreren: gezondheidzorgcollege.nu.