Commissaris van de Koning bezoekt Horeca & Toerisme College ROCMN

Commissaris van de Koning bezoekt praktijkles koken

Donderdagochtend 18 juni 2020 bracht de Commissaris van de Koning, de heer Hans Oosters, een werkbezoek aan ROC Midden Nederland. Op de tijdelijke locatie van het Horeca & Toerisme College in de Galgenwaard werd de Commissaris hartelijk ontvangen en nam hij een kijkje bij de praktijklessen van de Entree-opleiding Assistent Horeca.

Als gevolg van de versoepeling van de Corona-maatregelen mogen mbo-scholen vanaf maandag 15 juni  op beperkte schaal weer praktijkonderwijs verzorgen. De Commissaris wilde graag met eigen ogen zien hoe we dit bij ROC Midden Nederland aanpakken.

De Commissaris startte zijn werkbezoek met een gesprek met een deel van het MT van het Horeca & Toerisme College. Er werd gesproken over de impact van Covid-19 op het onderwijs en de sector. Ook kreeg de heer Oosters een sneakpreview van de verbouwing van de huidige locatie in Nieuwegein. In september nemen alle studenten en medewerkers weer hun intrek in het vernieuwde gebouw, waarmee het Horeca & Toerisme College helemaal klaar is voor de toekomst.

Daarna woonde hij een praktijkles bij in de keuken, waar Entree-studenten onder begeleiding van docenten Jurjen van Soest en Ronald de Boer een caesarsalade bereidden. In het gesprek met de studenten en docenten werd nogmaals duidelijk hoe belangrijk praktijklessen zijn voor deze groep studenten. Koken leer je nou eenmaal niet vanachter een scherm en het was voor de studenten vaak lastig om vanuit thuis op een goede manier onderwijs te kunnen volgen. Ze zijn dan ook erg blij dat ze weer naar school mogen.

De Commissaris sloot zijn bezoek af met een gesprek met Danilio van der Pol, lid van de Centrale Studentenraad van ROC Midden Nederland. Ook hier werd gesproken over de praktijklessen, maar er werd tevens gesproken over stage lopen, afstandsleren en toekomstplannen. De Commissaris van de Koning sprak zijn waardering uit voor de manier waarop het mbo-onderwijs anticipeert op de veranderde samenleving en hij onderstreepte nogmaals het belang van praktijklessen in het mbo-onderwijs.

19 juni 2020
ROC Midden Nederland
Horeca & Toerisme College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: