Broedplaats op de Campus

Op 6 april hield de gemeente Amersfoort hun Broedplaats op de Campus van ROC Midden Nederland in Amersfoort. De Broedplaats is een bijeenkomst voor iedereen die ideeën wil pitchen over nieuwe manieren waarop bewoners, raadsleden, collegeleden en ambtenaren kunnen samenwerken aan een mooie en prettige stad. Naast de pitches is er ook tijd om samen met de aanwezigen verder te denken over de uitwerking van ideeën van anderen. Tijdens deze editie was een grote rol voor de studenten van ROC Midden Nederland weggelegd. 

Actieve rol studenten ROC Midden Nederland 
Overal waar je keek, zag je tijdens de Broedplaats studenten van ROC Midden Nederland. Studenten van bijna alle mbo-colleges hielden een pitch, studenten van het Business & Administration College hielpen mee met de organisatie, een student Mediavormgeving filmde én fotografeerde het event en veel studenten zaten in het publiek. 

Anne de Feijter van de gemeente Amersfoort: "Wat een mooie plek voor de broedplaats! Ik ben ook heel tevreden over alle studenten die aanwezig waren."

Pitch van studenten
Studenten van bijna alle mbo-colleges durfden de uitdaging aan en hielden voor de aanwezigen een pitch. Allemaal hadden zij ideeën en projecten waar zij samen met het publiek over wilden sparren. 
Van het Tech College en het Bouw & Interieur College waren er twee groepjes, waarvan één een presentatie hield over een ontwerpwedstrijd en de realisatie van een Tiny house. De andere groep vroeg om mee te denken over een energieneutraal ontwerp voor een leegstaand kantoorpand. Studenten van het Welzijn College beklommen samen met robot Eddy het podium. Eddy is een robot die wordt ingezet in het onderwijs. De meiden eindigden hun presentatie met de vraag hoe en wie mee kan helpen het onderwijs (samen met Eddy) in Amersfoort nog innovatiever te maken.  Ook het Gezondheidszorg College had hun zorgrobot Zora mee. Studenten van het Sport college deden een oproep om samen net de gemeente sportactiviteiten te realiseren​. Ook een student van het ICT College vroeg mee te denken over het aanbieden van stages aan alle studenten, ook studenten met –bijvoorbeeld- autisme. ​​