Beauty College schittert op landelijke kwalificatie wedstrijden Skills Heroes én heeft een finaleplaats!

Skills Heroes Beauty College 2023

Student Vera van de Bunt van de opleiding Allround schoonheidsspecialist, heeft afgelopen maanden hard getraind, richting de landelijke kwalificatie wedstrijd Skills Heroes. Deze vond plaats op 26 januari in Amsterdam. Naast een goede training op vak technieken is Vera ook aan de slag gegaan met haar begeleiders met een mentale training. En met groot succes! Vera schitterde met haar Skills.

De opdracht
In de ochtend moest Vera een totale Health lichaamsbehandeling verzorgen inclusief voetbehandeling. Daarbij gaf zij ook een pitch over haar gekozen behandeling. In de middag gaf Vera een hele mooie Well Aging gezichtsbehandeling. De jury was erg onder de indruk van haar technieken. Dit resulteerde in een mooie plek in de top 8 van Nederland. Vera mag de komende week haar Skills verder gaan trainen, want op 23 en 24 maart, tijdens Skills the Finals in RAI Amsterdam, gaat zij het opnemen tegen de top 8 van Nederland.

Vera: “wauw, dit is zo tof! Ik heb er echt zo van genoten vandaag. Echt een prachtige ervaring. En jullie bedankt voor de begeleiding en de steun!  Ik heb echt zin in de finale 😉.”

Ook onze Skills deelnemer Anouck van der Bijl heeft zich de afgelopen maanden met veel enthousiasme ingezet voor de kwalificatiewedstrijd Skills Heroes, voor de vakrichting kapper.

Als derdejaars student aan de kappersopleiding van het Beauty College heeft zij zich enorm ontwikkeld door aan een excellent trainingsprogramma deel te nemen. Hierdoor heeft zij haar vakmanschap vergroot en persoonlijke grenzen verlegd, alvorens deel te nemen aan de wedstrijd, in de hoop om één van de acht plekjes te kunnen bemachtigen.

De opdracht
Met gezonde spanning is Anouck de wedstrijd gestart met het dames onderdeel, waarin ook een mysterie opdracht was verwerkt, om de creativiteit van de deelnemer naar boven te halen. Zij heeft voor dit onderdeel een damescoupe geknipt, gekleurd en gestyled en het eindresultaat verwerkt in een magazine cover. Na een adempauze is Anouck aan de slag gegaan met het heren onderdeel. Voor deze opdracht moest zij een blijvende omvorming creëren, knippen, scheren en stylen. Ze was inmiddels een stuk minder gespannen en zat in een goede flow, hierdoor was ze ruim op tijd klaar met de opdracht.

Het was een intensieve dag! En ook de aanloop naar de wedstrijd was intensief met veel trainingen naast het lesrooster en bij het bedrijf. We zijn dan ook ontzettend trots op haar dat ze deze prestatie geleverd heeft! Helaas heeft zij geen plekje in de finale gehaald. Maar desondanks is zij een winnaar, en dat geldt wat ons betreft voor alle studenten van alle vakrichtingen die deelnemen aan Skills Heroes.

Uit je comfort zone, hard aan de bak en je bezig houden met vak verdieping en verbreding en dan ook nog eens persoonlijke grenzen verleggen! Voor ons zijn dat allemaal winnaars! 

We wensen alle deelnemers die door zijn enorm veel succes tijdens Skills The Finals op 23 en 24 maart in de RAI!

9 februari 2023
ROC Midden Nederland
Beauty College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: