Amersfoortse studenten Media, ICT & Design College werken samen met HCC

ROC IT

Het Media, ICT & Design College is een mooie samenwerking gestart met HCC Senioren Academie (de Hobby Computer Club). Met de samenwerking doen studenten werkervaring op en kunnen de leden ergens terecht met al hun vragen rondom computers, tablets mobiele telefoons of over software.

Vorm van samenwerking
De studenten, die werken bij het eigen leerwerkbedrijf ROC-IT, verwelkomen de verenigingsleden elke week tijdens een inloopspreekuur op de campus van ROC Midden Nederland. Het eerste inloopspreekuur was op 23 november. Elke vrijdagochtend zitten de studenten klaar om de senioren te helpen met hun pc-problemen. Daarnaast organiseert ROC-IT elke  maand een verdiepende workshop over verschillende onderwerpen.

“Wat een super samenwerking is dit zeg, de studenten leren om te gaan met klanten, om door te vragen en om reallife ICT-vragen te beantwoorden. De leden van HCC hebben een fijne plek waar ze naar toe kunnen om hun vraag goed beantwoord te krijgen. Leren in de praktijk door te doen, staat hiermee centraal” Aldus docent Rene Kaltofen

Wat is ROC-IT
ROC-IT is een servicedesk van ROC Midden Nederland op Campus Amersfoort. Een leerwerkbedrijf die op non profit basis hulp biedt op het gebied van ICT-issues. Drie typen klanten worden bediend: bedrijven, ouderen en medewerkers van ROC Midden-Nederland.

Wat is HCC
HCC! (De Hobby Computer Club) Is een actieve Nederlandse vereniging met ca. 50. 000 leden, die zich bezighoudt met alles wat je in de digitale wereld tegenkomt. Bij HCC kunnen leden terecht met vragen over alles wat digitaal is. HCC helpt haar leden om problemen met de computer, smartphone, tablet of ander digitaal apparaat op te lossen.

26 november 2018
Media, ICT & Design college
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: