Aftrap Skills Heroes bij ICT!

Skills Heroes voorronde Media, ICT en Design College

Op 21 oktober vonden bij het Media, ICT & Design College de feestelijke ICT-voorrondes plaats van Skills Heroes. Bij deze voorrondes kregen de derdejaars studenten Software Developer en Expert IT Systems & Security een opdracht die zij individueel en binnen 2,5 uur moesten uitvoeren. Na juryberaad werden per vakgebied de drie beste presteerders aangewezen, waarvan de nummer 1 door mag naar de kwalificatiewedstrijd. Sebastian en Sam, gefeliciteerd met jullie winst!

Skills Heroes is ervoor om mbo-studenten hun vaktalent te laten zien én ontdekken. Juryleden en oud-studenten Nick Vlug en Jörn Steinmann hebben er zelf tijdens hun opleiding bij ROC Midden Nederland ook aan meegedaan. Jörn heeft daarbij in 2018 de tweede prijs behaald van de nationale finale.

‘Toen er hotels voor me werden geregeld en ik naar Leeuwarden en Amsterdam mocht voor Skills Heroes, kreeg ik pas door hoe goed ik eigenlijk ben in wat ik doe.’, aldus oud-student en jurylid Jörn.

De wedstrijd is niet alleen een manier om vaktalent in de schijnwerpers te brengen, maar kan studenten ook motiveren nét iets dieper in de stof te duiken. Een expert is namelijk nooit uitgeleerd, vinden zowel Jörn als Nick.

‘Verder groeien als ICT-specialist doe je niet alleen op school, maar ook thuis. Het helpt daarbij als je met wedstrijden als Skills Heroes meedoet en stages zoekt die je interessant vindt.’, vertelt oud-student en jurylid Nick.

Naast een felbegeerd medaille, kunnen finalisten van de Skills Heroes ook prijzengeld en publiciteit, waarvan het laatste weer handig kan zijn voor het vinden van werk. Om daar te komen, heeft Jörn in elk geval één belangrijke tip voor de winnaars:

‘Zorg in elk geval voor goede documentatie! Als je geen templates hebt, bedenk dan van tevoren hoe je het snel en goed kunt inrichten. En wees voorbereid om te kunnen presenteren.’

Winnaars Applicatieontwikkelaar

Voor de voorronde Applicatie-ontwikkelaar, won Thomas de derde prijs, Ingmar de tweede prijs en Sebastian de eerste prijs.

Winnaars voorronde Skills Heroes Applicatieontwikkelaar

Winnaars ICT beheerder

Voor de voorronde ICT Beheerder won Mohammed de derde prijs en Sam de eerste prijs.

Winnaars voorronde Skills Heroes ICT beheerder
21 oktober 2022
ROC Midden Nederland
Media, ICT & Design College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: