9-jarige Quentin verrast

Jos Sterkenburg, werkzaam bij ROC Midden Nederland, overhandigde op vrijdag 13 januari een doos met kapotte mobiele telefoons aan Quentin de Vries uit Amersfoort. De 9-jarige Quentin zamelt mobiele telefoontjes in voor de stichting Opkikker. De stichting organiseert leuke uitjes voor kinderen die lang ziek zijn. Quentin nam samen met zijn ouders en zusje op de leslocatie Disketteweg in Amersfoort de doos in ontvangst.

Een doos vol oude mobieltjes.
Jos Sterkenburg werkt bij het servicepunt van ROC Midden Nederland. Hij regelt allerlei zaken rondom telefonie en computers voor de medewerkers van ROC MN. Op internet las hij over de 9-jarige Quentin die op eigen houtje kapotte mobiele telefoon inzamelt. Jos zag gelijk een goede bestemming voor alle kapotte telefoons die de medewerkers van ROC MN de afgelopen jaren inleverden. Hij nodigde Quentin uit en deed meteen een oproep aan zijn collega’s om thuis op zoek te gaan naar kapotte mobieltjes om te doneren. In totaal kon Jos 145 mobieltjes overhandigen.  
Quentin was blij verrast met de actie van Jos Sterkenburg: "Ik ben erg blij met deze doos mobieltjes, ik heb er nu ongeveer 900. Op naar de 1000".

Quentin in actie voor Stichting Opkikker
De 9-jarige Quentin de Vries uit Amersfoort haalde eerder al duizend euro op voor de stichting Opkikker. De stichting organiseert leuke uitjes voor kinderen die lang ziek zijn en hun gezinsleden. De jonge Amersfoorter had er één zomer voor nodig om het bedrag bij elkaar te sparen.

Quentin heeft de ziekte van Perthes, die ervoor zorgde dat de bloedtoevoer naar zijn heup stopte. Het heupbot brokkelde daardoor af. De stichting Opkikker gaf hem de dag van zijn leven. Inmiddels is Quentin geopereerd en gaat het veel beter met hem. Na zijn opkikkerdag werd Quentin zelf ambassadeur. Hij zamelt mobiele telefoons in. Elke telefoon is twee euro waard en de opbrengst is bestemd voor Opkikker. Quentin was genomineerd om Amersfoorter van het jaar te worden.