1e Ontwerpend Meubelmakers!

Dit schooljaar studeren de eerste studenten af van de niveau-4-opleiding Ontwerpend Meubelmaker aan het Bouw & Interieur College. 
In deze mbo-opleiding worden studenten opgeleid tot creatief vakman; in vier jaar tijd leren ze alle kneepjes van het meubelmakers vak en worden zij o.a. getraind in ondernemersvaardigheden. De geslaagde studenten nemen op 12 juli het diploma in ontvangst.

Eindexamenstukken van hoge kwaliteit
Dankzij een behoorlijke dosis creativiteit zijn er door de examenkandidaten geweldige eindwerkstukken afgeleverd, waarvoor een aantal studenten zelfs betalende klanten had. Onder de werkstukken waren onder meer; een zitelement geïnspireerd op een tribune een bed geïnspireerd op een walvis, een meegroeiende kinderstoel, een side table en een mooie kast.

Nog plaatsen vrij
Het is nog mogelijk om aankomend schooljaar (1 september) te starten met de opleiding Ontwerpend Meubelmaker. Wil je meer informatie? Bekijk de opleidingskaart


TU WEISSCHER, laatstejaars STUDENTE ONTWERPEND MEUBELMAKER
“Ik heb al een klant voor mijn examenwerkstuk”

“Werken met hout is mijn passie. Om het hele proces van meubelmaker te leren koos ik deze opleiding. Ik liep stage bij meubel- en interieurontwerpers. Voor een hip bedrijf maakten wij een luxe kantoorinrichting. Ik begon als houtbewerker; nu voel ik mij een totaalontwerper. Dit is gelukt door veel te leren in de praktijk. Ik heb een eigen stijl ontwikkeld en werk als zzp-er aan diverse opdrachten. Mijn ontwerpen zijn geïnspireerd op ronde vormen van de vrouw. Mijn “lepelstoel” en “lippentafel” zijn een groot succes. Mijn mobielstandaard ligt al in de winkel. Na de opleiding wil ik een eigen bedrijf starten en beroemd worden. Ik droom ervan ook andere ontwerpers in mijn atelier een podium te bieden. ”