Meest gestelde vragen over starten in augustus 2019

Tot wanneer kan ik me aanmelden voor een opleiding?
Onze opleidingen starten eind augustus. Aanmelden kan nog, maar wacht niet lang. Meld je dan zsm online aan. Voor de meeste opleidingen zal de aanmelding definitief sluiten per 1 september. Bij opleidingen waar nog plek is, blijft de aanmelding open tot 1 oktober. Welke opleidingen dit zijn, staat rond 1 september op de website. Het is echter niet aan te raden om zolang te wachten. 
Wil je je aanmelden voor een start in september 2020? Dat kan vanaf 1 oktober. 

Kan ik mijn aanmelding annuleren?
Je gaat pas een definitieve verbintenis met ons aan, als je een onderwijsovereenkomst met ROC Midden Nederland ondertekend hebt. Tot die tijd kun je je aanmelding annuleren. Stuur je afmelding naar aanmelden@rocmn.nl of doe het telefonisch via 088 2333 444 (keuze 2). Vermeld je voor- en achternaam, burgerservicenummer en geboortedatum.

Mag ik nog een dagje meelopen met een opleiding?
Het is in de zomer niet mogelijk om nog een dagje mee te lopen met een opleiding. Wel kun je contact met ons opnemen voor studiekeuze advies via 088 2333 444 en studieinfo@rocmn.nl. In het nieuwe schooljaar ben je van harte welkom op onze doemiddagen

Hebben jullie nog een open dag?
Nee, in de zomer zijn er geen open dagen.

De opleiding die ik graag wil volgen is vol, kan ik op de reservelijst geplaatst worden?
Ja, dat kan, mits de reservelijst nog niet vol is. Je meld je gewoon aan voor de opleiding en krijgt dan bericht over je plaatsing op de reservelijst.
Als de opleiding van je keuze vol zit, dan is het echter wel verstandig je te oriënteren op alternatieve opleidingen. Het is namelijk niet zeker of er nog een plekje vrij komt. Medewerkers van het Voorlichtingscentrum kunnen je helpen bij het vinden van een alternatieve opleiding. Kom je er niet uit? Doe de beroepskeuzetest en/of maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek via studieinfo@rocmn.nl.

Hoe verloopt het aanmeldproces bij ROC Midden Nederland?
Na een digitale aanmelding, ontvang je direct een e-mail ter bevestiging van de aanmelding. Vervolgens ontvang je binnen 5 werkdagen een bevestiging en een uitnodiging voor een kennismaking (dit kan een bijeenkomst zijn of een gesprek). In de zomervakantie duurt het soms wat langer voordat je een bevestiging en/of uitnodiging krijgt. De kennismakingsgesprekken vinden namelijk niet gedurende de gehele zomervakantie plaats.

Is het zeker dat de opleiding waarvoor ik me heb aangemeld zal starten?
In augustus starten in principe alle opleidingen. In januari start een aantal opleidingen (bij voldoende aanmeldingen). Welke opleidingen dit zijn zie je vanaf 1 oktober op onze website.  

Ik ben nog geen 16 jaar. Kan ik dan een mbo-opleiding volgen?
Als je je vmbo-diploma hebt, dan is het geen probleem om met een bol-opleiding van je keuze te starten. Wil je een entree-opleiding gaan volgen, dan moet je per 1 augustus 16 jaar zijn.

Ik ben gezakt voor de middelbare school. Kan ik bij ROC Midden Nederland mijn diploma alsnog halen?
Bij het VAVO Lyceum van ROC Midden Nederland kan je terecht als je een diploma of deelcertificaat wil halen voor vmbo-tl, havo en vwo. Je volgt dan alleen de vakken die nodig zijn voor de vervolgopleiding of het diploma. Meer informatie vind je op de website van het VAVO Lyceum.

Ik heb me aangemeld voor een bbl-opleiding, maar ik heb nog geen erkende leerwerkplek gevonden. Is dat een probleem?
Terwijl je nog aan het zoeken bent naar een werkplek (bijvoorbeeld via www.stagemarkt.nl) kun je je alvast aanmelden voor de bijbehorende opleiding. Je kunt pas echt starten met de opleiding als je een werkplek hebt. Lukt het niet een plek te vinden, neem dan contact op met de opleiding om te bespreken of je met een bol-opleiding kunt starten. Soms kan het leerwerkloket je helpen aan een erkende leerwerkplek. Kijk bijvoorbeeld eens bij Leerwerkloket Utrecht of Leerwerkloket Amersfoort

Ik weet nog niet precies wat ik wil. Kan ik een afspraak maken voor een oriënterend gesprek?
Ja dat kan. Onze voorlichters helpen je dan graag. Voor het maken van een afspraak neem je contact op met ons Voorlichtingscentrum via 088 2333 444 (keuze 1) of studieinfo@rocmn.nl

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: