Instructeur mbo

Een goede vakman/vakvrouw word je niet zomaar. Daar gaan vele uren aan praktijklessen aan vooraf. Tijdens die lessen krijg je instructies, begeleiding en training van een instructeur. Met zijn/haar actuele kennis, ervaring en vaardigheden helpt hij jouw om een echte professional te worden. De instructeur werkt samen met een docent van dezelfde onderwijsafdeling.

Een instructeur heeft ervaring in de praktijk en een speciale opleiding gevolgd om tijdens de praktijklessen instructies te geven. In het vmbo en mbo werken in verschillende vakken of richtingen instructeurs. denk maar aan de zorg, welzijn, techniek, ICT, Sport, of noem maar op.

Wat leer je?

Jij weet door jouw ervaring al alles van het vak waar jij studenten op het mbo les over wilt geven. Je komt immers uit de praktijk. Maar voor de stap richting het onderwijs is het ook noodzakelijk kennis van didactiek en pedagogiek in huis te hebben. Op welke manier creëer je een goede sfeer in de klas en welke didactische werkvormen zijn er allemaal? En op welke manier kun je het beste feedback geven? Met deze opleiding leer je didactische en pedagogische vaardigheden, waardoor je na je opleiding precies weet hoe je het beste jouw kennis en kunde kunt overbrengen aan studenten en studenten het beste kunt begeleiden binnen de praktijklokalen.

Instructeur mbo beauty

Werkend leren

Je bent ongeveer 80% van je studie aan het werk en de resterende tijd volg je lessen op school. Je leert dus vooral door 'te doen'. Deze leerroute wordt ook wel de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) genoemd. Het bedrijf waar je gaat werken, moet een erkend leerbedrijf zijn. Dit houdt in dat je er taken kunt uitvoeren die horen bij je opleiding. Je praktijkopleider begeleidt je op de werkplek.

mbo instructeur lassen

Meer weten?

Interesse in de opleiding Instructeur mbo?
Lees meer

Contact?

Kirstin vertelt je er graag meer over.
Mail me maar!

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: