Instructeur (specialistenopleiding)

Als instructeur geef je instructie, begeleiding en training aan studenten. Met jouw actuele kennis, ervaring en vaardigheden help jij de student om een echte professional te worden. Als instructeur werk je samen met een docent van dezelfde onderwijsafdeling. Je hebt ervaring in de praktijk en weet dat over te brengen.

Sinds augustus 2018 gelden er vakinhoudelijke, pedagogische en didactische bekwaamheidseisen. Om als instructeur aan het werk te kunnen is volgen en afronden van een instructeursopleiding noodzakelijk. 

 

Wat leer je?

Jij weet door jouw ervaring al alles van het vak waar jij studenten op het vo of mbo les over wilt geven. Je komt immers uit de praktijk. Maar voor de stap richting het onderwijs is het ook noodzakelijk kennis van didactiek en pedagogiek in huis te hebben. Op welke manier creëer je een goede sfeer in de klas en welke didactische werkvormen zijn er allemaal? En op welke manier kun je het beste feedback geven? Met deze opleiding leer je didactische en pedagogische vaardigheden, waardoor je na je opleiding precies weet hoe je het beste jouw kennis en kunde kunt overbrengen aan studenten en studenten het beste kunt begeleiden binnen de praktijklokalen.

Instructeur mbo beauty

Werkend leren

Tijdens deze opleiding leer je veel in de praktijk. Je bent namelijk ongeveer 80% van je studie aan het werk en de resterende tijd volg je lessen op school of online. Voorafgaand aan de opleiding wordt met jou een persoonlijke leerroute afgestemd. Deze leerroute wordt ook wel de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) genoemd. Het bedrijf waar je gaat werken, moet een erkend leerbedrijf zijn. Dit houdt in dat je er taken kunt uitvoeren die horen bij je opleiding. Je praktijkopleider begeleidt je op de werkplek.

mbo instructeur lassen

Meer weten?

Interesse in de opleiding Instructeur (vo en mbo)?
Lees meer

Contact?

Kirsten Lyklama (06 4457 2193) vertelt je er graag meer over.
Mail me maar!

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: