Instructeur mbo niveau 4 specialistenopleiding

Als instructeur geef je instructie, begeleiding en training aan studenten. Met jouw actuele kennis, ervaring en vaardigheden help jij de student om een echte professional te worden. Als instructeur werk je samen met een docent van dezelfde onderwijsafdeling. Je hebt ervaring in de praktijk en weet dat over te brengen.

Sinds augustus 2018 gelden er vakinhoudelijke, pedagogische en didactische bekwaamheidseisen.

 

Geïnteresseerd?

Klik op lees meer voor meer informatie en aanmelden voor de opleiding Instructeur?
Lees meer

Contact?

Kirsten Lyklama vertelt je er graag meer over.
Mail me maar!

Wat leer je?

Jij weet met jouw vooropleiding en ervaring veel van het vak waar jij studenten in lesgeeft. Voor de stap richting het onderwijs is het ook noodzakelijk te weten op welke manier je een goede sfeer in de klas creëert en welke didactische werkvormen er allemaal zijn. Op welke manier je het beste feedback kan geven en hoe je jezelf als instructeur blijft verbeteren. De opleiding Instructeur is gericht op het verwerven van pedagogische en didactische kennis en vaardigheden en een reflecterende houding. Naast het beroepsgerichte deel bestaat de opleiding ook uit de generieke onderdelen Nederlands, rekenen, loopbaan & burgerschap en Engels. Ook volg je tijdens de opleiding een keuzedeel.

Instructeur mbo beauty

Werkend leren

Je bent ongeveer 80% van je studie aan het werk en de resterende tijd volg je lessen op school. Je leert dus vooral door 'te doen'. Deze leerroute wordt ook wel de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) genoemd. De werkplek waar je gaat werken, moet een erkend leerbedrijf zijn. Dit houdt in dat je er taken kunt uitvoeren die horen bij je opleiding. Je praktijkopleider begeleidt je op de werkplek. De lesdag is altijd op een vrijdag. 

mbo instructeur lassen

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: