UP programma's

Haal meer uit jezelf met UP!

Wil je naast je studie meer uit jezelf halen? Dat kan met UP! Van het volgen van een internationale stage, speciale onderwijsprogramma’s om je kennis te verdiepen, tot het meedoen aan vakwedstrijden zoals Skills Heroes.  Met de UP excellentieprogramma’s krijg je de kans om je talenten en competenties nog verder te ontwikkelen.

Onder UP vallen alle extra programma’s, die verdeeld zijn in vier thema's: verdieping in je vakgebied, ondernemerschap, vakwedstrijden en internationalisering! Klik op onderstaande thema's om alle excellentieprogramma's te bekijken. 

Ruim 250 UP getuigschriften feestelijk uitgereikt!

Op woensdag 26 juni zijn in theater De Kom in Nieuwegein ruim 250 UP getuigschriften feestelijk uitgereikt aan de studenten die dit schooljaar aan een UP excellentieprogramma hebben meegedaan​. Het was een zeer geslaagde avond met presentaties, muziek- en dansoptredens van UP studenten. Na het plenaire gedeelte namen alle UP studenten in groepen hun getuigschrift persoonlijk van hun programmamaker in ontvangst. 
Klik hier voor de foto's van deze feestelijke bijeenkomst​ !​

UP uitreiking

Laatste training Power 4 Talent

Stel jezelf voor en benoem iets dat kenmerkend is voor jou. Doe je dat goed, dan maak je een blijvende indruk. Dat was de aftrap van de sollicitatietraining, gegeven door Taman Autar, Recruitment Specialist bij Young Global People. Hij heeft diverse tips en tools aangereikt om positief voor de dag te komen bij een recruiter of toekomstige werkgever. Van de lay-out en de inhoud van het curriculum vitae (cv) tot de vormgeving van de motivatiebrief en jezelf presenteren. Daarbij kregen de studenten de opdracht om elkaars cv met een kritische blik te screenen en van feedback te voorzien. Een geslaagde laatste training van het UP excellentieprogramma. Met dank aan Power4Talent.

P4T

Studenten van ROC MN in de prijzen bij NK Office

Voor de derde keer op rij zijn studenten van ROC MN uit het UP Excellentieprogramma Microsoft Office Specialist (MOS) in de prijzen gevallen tijdens het Nederlands Kampioenschap Office in Word en Excel.

Studenten die op hun school de hoogte score halen bij de Microsoft-examens in Word en Excel nemen deel aan het NK. Dit jaar werd het NK voor het eerst gehouden in twee leeftijdscategorieën en gingen studenten uit het vo, mbo en hbo de strijd aan op 7 juni. ​Er deden maar liefst zes studenten mee van ROC Midden Nederland!

Word

  • Tom Koopman, opleiding Ondernemerschap retail, Business & Administration College (Utrecht)
  • Tessa de Jong, opleiding Pedagogisch Werk, Welzijn College (Amersfoort)
  • Johan Top, opleiding Middenkader Engineering. Tech College (Amersfoort)

Excel

  • Michel van Rossum, opleiding Commercie ((Junior) accountmanager), Business & Administration College (Utrecht)
  • Boaz van de Vis, opleiding Financieel administratieve beroepen, Business & Administration College (Amersfoort)
  • Arthur Nieuwendijk, opleiding Supervisor logistiek, Business & Administration College (Amersfoort)

Studenten mbo niveau 4 van alle colleges in Amersfoort en Utrecht kunnen volgend schooljaar ook weer deelnemen aan het Excellentieprogramma MOS. Voor meer info kun je contact opnemen met de docenten van het Excellentieprogramma, Caroline Arends (Utrecht), Monique Kral en Jan Timmerman(Amersfoort).

nk

Het nieuwe UP programma in de startblokken

Met het communiceren van de beslissingen van de beoordelingscommissie, net voor de meivakantie, is het proces voor de inrichting van het nieuw UP programma afgerond. De commissie bestaande uit collega-directeuren en studenten heeft gekeken naar 16 voorstellen voor de doorstart van een bestaand programma en naar 18 voorstellen voor nieuwe programma's. De commissie was zeer onder de indruk van de kwaliteit van de aanvragen en van de inbreng van studenten. Veel waren ook aanwezig bij de pitches van de nieuwe aanvragen.

Uiteindelijk zijn alle doorstartprogramma (sommige onder voorwaarden) goedgekeurd en 13 nieuwe programma's. Samen met het programma Wereldse Topstages kent het nieuwe UP programma daarmee 30 programma's in de lijnen Vakverdieping, R&D en internationaal.

Een prachtig resultaat, want het zijn er drie meer dan in het huidige programma en bijna alle colleges zijn vertegenwoordigd.

​Bekijk hier de lijst van alle programma's:lijst UP 2.0 goedgekeurd.xlsx

Alle programma's starten op 1 augustus. 

Voor meer info: Norbert Ruepert en Lieke Verhagen.

UP

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: