Via het mbo naar het hbo

Wil jij snel naar het hbo? Kies dan voor een van onze versnelde opleidingen (mhbo). Je haalt in ongeveer 2 jaar je mbo-niveau 4 diploma. Daarmee ga je goed voorbereid van start op het hbo. 

Hoe lang duurt een versnelde opleiding?

Dat wisselt per opleiding. Vaak kan je met een versnelde opleiding in 2 jaar je mbo niveau 4 diploma halen. Soms zelfs in 1 jaar. 

Omdat een versnelde opleiding meer van je vraagt, gelden er aanvullende toelatingsvoorwaarden (naast de vooropleidingseisen). Die voorwaarden vind je bij de opleidingsinformatie. 

Versneld mbo iets voor jou?

Versnellen is iets voor jou als je:

  • de ambitie hebt om naar het hbo te gaan
  • goed voorbereid wilt zijn op het hbo
  • doelgericht en hard wilt werken

Ga naar het overzicht van de versnelde opleidingen niveau 4

"Deze opleiding heeft me echt goed gedaan"

Yusef en Hamza hebben de havo niet afgerond, maar wilden allebei wel graag naar het hbo. Door de opleiding Medewerker Human Resource Management te versnellen, konden ze in één jaar hun mbo-diploma halen. 

Hamza: "Het is best pittig om in tien maanden acht examens af te leggen. Samen met Yusef heb ik ’s avonds heel wat uurtjes in de bieb doorgebracht. Zo sleepten we elkaar er doorheen.
Maar het is ons gelukt om de opleiding HRM in één jaar af te ronden. Nu heb ik een diploma, maar vooral heel veel kennis opgedaan!" 

Yusef en Hamza, studenten B&A College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: