Doemiddagen en meeloopdagen bij ROC Midden Nederland

Doemiddagen

Heb je onze open dag bezocht en wil je meer weten over een opleiding? Doe dan mee met een doemiddag. Zo kun je ervaren hoe het is om bij ons op school te zitten.

Een doemiddag is een groepsactiviteit speciaal voor 3e- en 4e-jaars leerlingen. Je gaat samen met andere leerlingen kennismaken met een opleiding van een college. De doemiddag is altijd van 14.00 tot 16.00 uur op een van onze locaties in Amersfoort, Utrecht of Nieuwegein.

De data voor de doemiddagen in schooljaar 19-20 kun je hieronder vinden.

Aanmelden
Je kunt alleen deelnemen aan een doemiddag als je je vooraf aanmeldt via zoekjouwmbo. Let op: je moet hiervoor eerst een account aanmaken. De meeste vmbo-scholen in de provincie Utrecht doen hier als school aan mee. Via jouw mentor of decaan krijg je dan inloggegevens. Is dat niet het geval, dan kan je als leerling ook zelf een account aanmaken.

Op de website zoekjouwmbo zie je na inloggen welke doemiddagen we aanbieden. Kies nadat je bent ingelogd voor het kopje 'workshops'. Na aanmelding krijg je een digitale bevestiging met de benodigde informatie.

Verhinderd? Bij verhindering vragen we je om je af te melden, dan kunnen we de plek voor iemand anders reserveren.

Wanneer zijn de doemiddagen?

De doemiddagen voor schooljaar 2019-2020 zijn op de volgende dagen:

Amersfoort Nieuwegein & Utrecht
12 december 12 november
30 januari 12 december
5 maart 12 februari
19 maart 5 maart

Let op! Aanmelden kan voor Amersfoort tot een week vóór de doemiddag en in Utrecht en Nieuwegein tot een dag vóór de doemiddag. Sommige doemiddagen zitten snel vol. We raden je aan om je tijdig aan te melden.

Studenten Media, ICT & Design College

Meeloopdagen

Ben jij 4e-jaars leerling en twijfel je na het bezoek aan een open dag of deelname aan een doemiddag, nog over jouw aanmelding? Dan kun je bij een aantal van onze colleges en opleidingen een dagje meelopen met een student van de opleiding. Dit kan alleen van januari tot mei.

Waar kan je meelopen?
In dit overzicht kun je zien welke colleges en opleidingen meeloopdagen organiseren. Je vindt hier ook de namen en contactgegevens van de contactpersonen per college.

Aanmelden
Aanmelden voor een meeloopmiddag is verplicht. Neem contact op met de contactpersoon uit het overzicht en maak een afspraak. De mogelijkheden verschillen per college. Heb je een afspraak gemaakt en kun je toch niet komen? Meld je dan netjes af bij de contactpersoon met wie je een afspraak hebt gemaakt. Let op: dit is geen doemiddag, voor een doemiddag kun je je aanmelden via zoekjouwmbo.

Leerlingen op het vmbo, havo en mbo kunnen zich aanmelden voor een doemiddag of meeloopdag.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: