Doemiddagen en meeloopdagen bij ROC Midden Nederland

Doemiddagen

Heb je onze open dag bezocht en wil je meer weten over een opleiding? Doe dan mee met een doemiddag. Zo kun je ervaren hoe het is om bij ons op school te zitten.

Een doemiddag is een groepsactiviteit speciaal voor 3e- en 4e-jaars leerlingen. Je gaat samen met de andere leerlingen die zich hebben aangemeld kennismaken met een opleiding van een college. De doemiddag vindt altijd plaats van 14.00 tot 16.00 uur op een van onze locaties in Amersfoort, Utrecht of Nieuwegein.

De data voor de doemiddagen in schooljaar 19-20 kun je hieronder vinden.

Aanmelden
Aanmelden is noodzakelijk en kun je hier doen. De meeste vmbo-scholen in de provincie Utrecht doen hier als school aan mee. Via jouw mentor of decaan krijg je inloggegevens. Is dat niet het geval, dan kan je als leerling ook zelf een account aanmaken.

Op de website zie je na inloggen welke doemiddagen we waar en wanneer aanbieden. Kies nadat je bent ingelogd voor het kopje 'workshops'. Na aanmelding krijg je een digitale bevestiging met de benodigde informatie.

Let op! Aanmelden kan voor Amersfoort tot een week vóór de doemiddag en in Utrecht en Nieuwegein tot een dag vóór de doemiddag. Sommige doemiddagen zitten snel vol. We raden je aan om je tijdig aan te melden.

Verhinderd? Bij verhindering vragen we je om je af te melden, dan kunnen we de plek voor iemand anders reserveren.

Wanneer zijn de doemiddagen?

De doemiddagen voor schooljaar 2019-2020 zijn op de volgende dagen:

Amersfoort Nieuwegein & Utrecht
12 december 12 november
30 januari 12 december
5 maart 12 februari
19 maart 5 maart

Let op: aanmelden voor een doemiddag is mogelijk vanaf 28 oktober 2019.

Studenten Media, ICT & Design College

Meeloopdagen

Ben jij 4e-jaars leerling en twijfel je na het bezoek aan een open dag of deelname aan een doemiddag, nog over jouw aanmelding? Dan kun je in de periode januari tot mei individueel meelopen met een student van de opleiding. Niet alle colleges of opleidingen bieden meeloopdagen aan. In dit overzicht kun je zien welke colleges en opleidingen hier wel aan meedoen. Je vindt hier ook de namen en contactgegevens van de contactpersonen per college.

Aanmelden
Aanmelden voor een meeloopmiddag is verplicht. Neem contact op met de contactpersoon uit het overzicht en maak een persoonlijke afspraak. Dit is afhankelijk van de mogelijkheden van het college. Kun je toch niet komen, dan meld je je af bij de contactpersoon met wie je een afspraak hebt gemaakt.

Leerlingen op het vmbo, havo en mbo kunnen zich aanmelden voor een doemiddag of meeloopdag.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: