Na het mbo

Doorstuderen, baan of eigen bedrijf?

Met een diploma van ROC Midden Nederland kun je natuurlijk een baan vinden, maar ook verder studeren of een eigen bedrijf starten. Voor doorstuderen geldt in het algemeen: hoe hoger de opleiding des te meer kans op werk. Veel studenten kiezen ervoor om na hun opleiding door te studeren op een hoger niveau binnen het mbo of door te gaan naar het hbo. Bedrijven huren steeds vaker mensen voor een bepaalde klus in. Daarom starten mbo-studenten steeds vaker hun eigen bedrijf. Ze starten een eigen winkel of beautysalon. Of ze starten bijvoorbeeld als ondernemer in de creatieve industrie, zorg, ICT of bouw.

Hogerop via het mbo

Met een mbo-opleiding heb je een grotere kans om te slagen voor de hbo-opleiding. Praktijkervaring is waardevol. De hogescholen zijn blij met studenten met een mbo niveau 4-opleiding, ook omdat de student al stage heeft gelopen.
Soms is de overstap van de vmbo-tl naar havo of van havo naar het hbo te hoog. In het mbo ga je ook direct praktijkgericht aan de slag en doe je al ervaring op. Heb je ambitie en wil je na het mbo naar het hbo? Bekijk dan onze niveau 4-opleidingen

Student Business & Administration College

Kans op werk

Uit onderzoek onder onze oud-studenten blijkt dat 61% snel een baan vindt. Van die groep studenten vinden de meesten binnen drie maanden een baan. Eenderde van onze studenten vindt een baan via de stage. Onze colleges werken namelijk nauw samen met bedrijven en instellingen. Je opleiding sluit dus goed aan bij wat bedrijven nodig hebben.

Wanneer je een beroepsopleiding kiest, wil je weten of je straks met je diploma werk vindt. Het SBB (Stichting Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven) geeft hierover een advies per opleiding per regio. Het advies kan per jaar wisselen. De meest actuele informatie over de arbeidskansen per opleiding vind je op kansopwerk.nl en staat ook per opleiding op onze website aangegeven.

Student Business & Administration College

Diploma kwijt

Het kan gebeuren dat je je diploma of resultatenlijst (behaald binnen ROC Midden Nederland of haar voorlopers) bent kwijtgeraakt. Als je gaat solliciteren of een andere opleiding wilt gaan doen, heb je deze wel nodig. Wij kunnen je helpen met een verklaring 'eerder behaald diploma' of een gewaarmerkte kopie.

Je krijgt de verklaring als we de digitale gegevens (vanaf 2000) terugvinden waaruit blijkt dat je het diploma behaald hebt. Je kunt de verklaring aanvragen via @email. Meld in de mail je (voor)naam, geboortedatum en geboorteplaats, de opleidingsnaam, het jaar waarin je je diploma behaald hebt en de locatie waar je de opleiding gevolgd hebt. Je kunt de verklaring alleen persoonlijk op vertoon van een geldig id ophalen op de Brandenburchdreef 20 in Utrecht.

Nieuwe gewaarmerkte kopie van diploma of resultatenlijst nodig

Bij je diploma heb je een gewaarmerkte kopie ontvangen die je kunt gebruiken bij bijvoorbeeld sollicitaties. Ben je de gewaarmerkte kopie kwijt en wil je graag een nieuwe, dan kun je een afspraak maken op de administratie van de locatie waar je je lessen hebt gevolgd. Je kunt dan met je originele waardepapieren - op vertoon van een geldig id - opnieuw een kopie laten maken met daarop een stempel van ROC Midden Nederland.

Diplomagegevens nodig

Heb je direct je diplomagegevens nodig bijvoorbeeld omdat je een cv aan het maken bent en kun je je diploma niet direct terugvinden? Met het diplomaregister van DUO kom je snel en gemakkelijk bij je diplomagegevens (na 2005).

Werkgever vraagt om verificatie van je diploma

Er zijn steeds meer werkgevers die bij een sollicitatie willen controleren of je echt het diploma hebt behaald. De werkgever kan een verificatieverzoek mailen naar @email. Wij kunnen diploma’s behaald vanaf 2000 terugvinden in ons systeem en je werkgever laten weten of je het diploma daadwerkelijk behaald hebt. Wel vragen we jou altijd om toestemming bij het verstrekken van gegevens. Je moet er dus voor zorgen dat jouw toestemmingsverklaring bij de aanvraag van de werkgever zit.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: