Aanmelden en kennismaken bij ROC Midden Nederland

Aanmelden, kennismaken en starten met je opleiding. Hoe werkt dat nu eigenlijk? In een aantal stappen ga jij naar je nieuwe opleiding toe. 

Je kunt je bij de meeste opleidingen nog aanmelden tot 1 september, maar wacht niet te lang. Aanmelden voor een start in februari of augustus 2021 kan vanaf 1 oktober. 

Starten met een bbl-opleiding maar je hebt nog geen werkplek? Meld je alvast aan, je kunt starten met de opleiding en hebt tot 1 december 2020 de tijd om een werkplek te vinden. 

1. Aanmelden

Heb je een mbo-opleiding gekozen? Meld je dan snel en makkelijk aan. Houd je BSN (Burgerservicenummer) bij de hand. Je vindt dit nummer op je identiteitsbewijs. Denk ook aan het tijdig invullen van je Digitaal Doorstroom Dossier (DDD) en vraag je mentor ook deze in te vullen. Direct na je aanmelding ontvang je per email een bevestiging. Controleer dan nog even de door jou ingevulde gegevens. Let op: deze mail komt vaak ik je spambox!

2. Uitnodiging

Gefeliciteerd, je bent nu aangemeld bij ROC Midden Nederland! Is je aanmelding compleet? En voldoe je aan de vooropleidingseisen? Dan nodigen we je snel uit voor een kennismaking. Binnen 5 werkdagen na je aanmelding ontvang je van ons bericht. Afhankelijk van jouw situatie en wensen word je uitgenodigd voor een kennismakingsbijeenkomst en/of een kennismakingsgesprek.
Ben je aangemeld voor een selectie-opleiding dan ontvang je een uitnodiging voor een selectiemoment. Soms kan het zijn dat je daarvoor een online test maakt.

Vanwege de coronamaatregelen gaat het nu allemaal even anders, je krijgt vanzelf bericht over de wijze waarop we kennismaken en je plaatsing.

BBL
Wil je een bbl-opleiding bij ons volgen? Ga dan tijdig op zoek naar een erkende leerwerkplek. Je hebt namelijk een leerwerkplek nodig voor een bbl-opleiding. Je kunt je wel alvast aanmelden en bijvoorbeeld via stagemarkt.nl zoeken naar erkende leerwerkbedrijven. Lukt het niet om een leerwerkplek te vinden voor 1 september, dan bespreken we samen de mogelijkheden, bijvoorbeeld nog even door zoeken of eerst starten in een bol-opleiding.  

NB op dit moment is het soms extra lastig om een leerwerkplek te vinden. Daarom kan je wel alvast starten met je bbl-opleiding en heb je tot 1 december 2020 de tijd om een werkplek te vinden.

3. Kennismaken

Tijd om eens kennis te maken. Dit doen we, afhankelijk van je situatie en de opleiding waar je voor kiest, tijdens een kennismakingsbijeenkomst en/of een -gesprek.

Vanwege de coronamaatregelen vindt de kennismaking plaatst op een andere manier dan gebruikelijk, bijvoorbeeld online. Na je aanmelding ontvang je binnen 5 werkdagen informatie over de manier van kennismaken. De kennismakingsactiviteit is altijd verplicht, ook nu. 

4. Ondertekenen onderwijsovereenkomst

Heb je je diploma behaald en je onderwijsovereenkomst ondertekend, dan ben je officieel student bij ROC Midden Nederland: welkom!

5. Starten met je opleiding

Voor de zomer (in juni en juli) ontvang je van ons alle informatie om je opleiding voor te bereiden. Denk aan de boekenlijst, datum eerste lesdag, je inlog, etc. Je vindt alles op het studentenportaal mijnrocmn.
En na de zomer is het dan zover. Wij heten je van harte welkom op je eerste lesdag en je gaat starten met je opleiding.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: