Aanmelden en kennismaken bij ROC Midden Nederland

Aanmelden, kennismaken en starten met je mbo-opleiding. Hoe werkt dat nu eigenlijk? In een aantal stappen ga jij naar je nieuwe opleiding toe. Check de video!

Let op: voor ons volwassenenonderwijs gelden andere aanmeldprocedures, die vind je bij de opleidingsinformatie. 

Landelijke mbo-aanmelddatum 1 mei

Ben je voor 1 mei aangemeld en voldoe je aan de vooropleidingseisen, dan heb je toelatingsrecht. Je kan je ook na 1 mei nog aanmelden, maar we raden je aan om niet te lang te wachten met aanmelden. 
Voor de bbl-opleidingen geldt dat je bij aanmelding na 1 mei geen toelatingsrecht hebt als je geen leerwerkplek hebt. 

Voor quotum- en selectieopleidingen gelden andere voorwaarden.

1. Aanmelden

Voor het aanmelden heb je een DigiD nodig. Heb je die nog niet? Vraag die tijdig aan. 

Na het klikken op Aanmelden op de opleiding van je keuze, wordt je aanmelding verwerkt in CAMBO (Centraal Aanmelden MBO). Door het aanmelden met je DigiD zijn je gegevens voor een groot deel al ingevuld en ze worden op een veilige manier verwerkt. Na je aanmelding ontvang je een mail met daarin een link om je e-mailadres te bevestigen. Heb je dat gedaan dan kan je je aanmelding afronden.  

Direct na je aanmelding ontvang je per email een bevestiging. Controleer dan nog even de door jou ingevulde gegevens.

Let op: deze mail komt vaak in je spambox!

Denk ook aan het tijdig invullen van je Digitaal Doorstroom Dossier (DDD) en vraag je mentor deze in te vullen. 

2. Uitnodiging

Gefeliciteerd, je bent nu aangemeld bij ROC Midden Nederland! Is je aanmelding compleet? En voldoe je aan de vooropleidingseisen? Dan nodigen we je snel uit voor een kennismaking. Binnen 5 werkdagen na je aanmelding ontvang je van ons bericht. Afhankelijk van jouw situatie en wensen word je uitgenodigd voor een kennismakingsbijeenkomst en/of een kennismakingsgesprek.
Ben je aangemeld voor een selectie-opleiding dan ontvang je een uitnodiging voor een selectiemoment. Soms kan het zijn dat je daarvoor een online test maakt.

BBL
Wil je een bbl-opleiding bij ons volgen? Ga dan tijdig op zoek naar een erkende leerwerkplek. Je hebt namelijk een leerwerkplek nodig voor een bbl-opleiding. Je kunt je wel alvast aanmelden en bijvoorbeeld via stagemarkt.nl zoeken naar erkende leerwerkbedrijven. Lukt het niet om een leerwerkplek te vinden voor 1 september, dan bespreken we samen de mogelijkheden, bijvoorbeeld nog even door zoeken of eerst starten in een bol-opleiding.  

3. Kennismaken

Tijd om eens kennis te maken. Dit doen we, afhankelijk van je situatie en de opleiding waar je voor kiest, tijdens een kennismakingsbijeenkomst en/of een -gesprek. De kennismakingsactiviteit is een belangrijk om goed te starten met je opleiding. Deelname is daarom verplicht. 

4. Ondertekenen onderwijsovereenkomst

Heb je je vo-diploma behaald en je onderwijsovereenkomst ondertekend, dan ben je officieel student bij ROC Midden Nederland: welkom!

5. Starten met je opleiding

Voor de zomer (in juni en juli) ontvang je van ons alle informatie om je opleiding voor te bereiden. Denk aan de boekenlijst, datum eerste lesdag, je inlog, etc. Je vindt alles op het studentenportaal mijnrocmn.
En na de zomer is het dan zover. Wij heten je van harte welkom op je eerste lesdag en je gaat starten met je opleiding.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: