Aanmelden en kennismaken bij ROC Midden Nederland

Aanmelden, kennismaken en starten met je mbo-opleiding. Hoe werkt dat nu eigenlijk? In een aantal stappen ga jij naar je nieuwe opleiding toe. 

Landelijke mbo-aanmelddatum

Ben je voor 1 april aangemeld en voldoe je aan de vooropleidingseisen, dan heb je toelatingsrecht. Je kan je ook na 1 april nog aanmelden, bij de meeste van onze opleidingen wordt je ook dan nog toegelaten, als je aan de vooropleidingseisen voldoet en de opleiding nog plek heeft.
Voor de bbl-opleidingen geldt dat je bij aanmelding na 1 april geen toelatingsrecht hebt als je geen leerwerkplek hebt. 

Voor ons volwassenenonderwijs gelden andere aanmeldprocedures, die vind je bij de opleidingsinformatie. 

1. Aanmelden

Voor het aanmelden heb je een DigiD nodig. Heb je die nog niet? Vraag die tijdig aan. 

Na het klikken op Aanmelden op de opleiding van je keuze, wordt je aanmelding verwerkt in CAMBO (Centraal Aanmelden MBO). Door het aanmelden met je DigiD zijn je gegevens voor een groot deel al ingevuld en ze worden op een veilige manier verwerkt.  

Denk ook aan het tijdig invullen van je Digitaal Doorstroom Dossier (DDD) en vraag je mentor ook deze in te vullen. Direct na je aanmelding ontvang je per email een bevestiging. Controleer dan nog even de door jou ingevulde gegevens.

Let op: deze mail komt vaak in je spambox!

2. Uitnodiging

Gefeliciteerd, je bent nu aangemeld bij ROC Midden Nederland! Is je aanmelding compleet? En voldoe je aan de vooropleidingseisen? Dan nodigen we je snel uit voor een kennismaking. Binnen 5 werkdagen na je aanmelding ontvang je van ons bericht. Afhankelijk van jouw situatie en wensen word je uitgenodigd voor een kennismakingsbijeenkomst en/of een kennismakingsgesprek.
Ben je aangemeld voor een selectie-opleiding dan ontvang je een uitnodiging voor een selectiemoment. Soms kan het zijn dat je daarvoor een online test maakt.

BBL
Wil je een bbl-opleiding bij ons volgen? Ga dan tijdig op zoek naar een erkende leerwerkplek. Je hebt namelijk een leerwerkplek nodig voor een bbl-opleiding. Je kunt je wel alvast aanmelden en bijvoorbeeld via stagemarkt.nl zoeken naar erkende leerwerkbedrijven. Lukt het niet om een leerwerkplek te vinden voor 1 september, dan bespreken we samen de mogelijkheden, bijvoorbeeld nog even door zoeken of eerst starten in een bol-opleiding.  

3. Kennismaken

Tijd om eens kennis te maken. Dit doen we, afhankelijk van je situatie en de opleiding waar je voor kiest, tijdens een kennismakingsbijeenkomst en/of een -gesprek.

4. Ondertekenen onderwijsovereenkomst

Heb je je vo-diploma behaald en je onderwijsovereenkomst ondertekend, dan ben je officieel student bij ROC Midden Nederland: welkom!

5. Starten met je opleiding

Voor de zomer (in juni en juli) ontvang je van ons alle informatie om je opleiding voor te bereiden. Denk aan de boekenlijst, datum eerste lesdag, je inlog, etc. Je vindt alles op het studentenportaal mijnrocmn.
En na de zomer is het dan zover. Wij heten je van harte welkom op je eerste lesdag en je gaat starten met je opleiding.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: