Aanmelden en kennismaken bij ROC Midden Nederland

Aanmelden, kennismaken en starten met je opleiding. Hoe werkt dat nu eigenlijk? In een aantal stappen ga jij naar je nieuwe opleiding toe. 

NB Ook nu we gesloten zijn, kan je je aanmelden en zullen we je aanmelding verwerken. Na aanmelding ontvang je binnen 5 werkdagen een reactie. Omdat onze open avond in maart niet door is gegaan, helpen we je graag online met je studiekeuze met o.a. live voorlichting. 

1. Aanmelden

Heb je een mbo-opleiding gekozen? Meld je dan snel en makkelijk aan. Houd je BSN (Burgerservicenummer) bij de hand. Je vindt dit nummer op je identiteitsbewijs. Je kunt je ook aanmelden met je DigiD. Denk ook aan het tijdig invullen van je Digitaal Doorstroom Dossier (DDD) en vraag je mentor ook deze in te vullen. Direct na je aanmelding ontvang je per email een bevestiging. Controleer dan nog even de door jou ingevulde gegevens.

2. Uitnodiging

Gefeliciteerd, je bent nu aangemeld bij ROC Midden Nederland! Is je aanmelding compleet? En voldoe je aan de vooropleidingseisen? Dan nodigen we je snel uit voor een kennismaking. Binnen 5 werkdagen na je aanmelding ontvang je van ons bericht. Afhankelijk van jouw situatie en wensen word je uitgenodigd voor een kennismakingsbijeenkomst en/of een kennismakingsgesprek. Omdat de school nu is gesloten, doen we dat telefonisch of online. En ben je aangemeld voor een selectie-opleiding dan ontvang je een uitnodiging voor een selectiemoment. Soms kan het zijn dat je daarvoor een online test maakt.

BBL
Wil je een bbl-opleiding bij ons volgen? Ga dan tijdig op zoek naar een erkende leerwerkplek. Je hebt namelijk een leerwerkplek nodig voor een bbl-opleiding. Je kunt je wel alvast aanmelden en bijvoorbeeld via stagemarkt.nl zoeken naar erkende leerwerkbedrijven. Lukt het niet om een leerwerkplek te vinden voor 1 september, dan kun je starten met een bol-opleiding. 

3. Kennismaken

Tijd om eens kennis te maken. Dit doen we, afhankelijk van je situatie en de opleiding waar je voor kiest, tijdens een kennismakingsbijeenkomst en/of een -gesprek.

Omdat de school nu is gesloten vanwege het coronavirus, vindt de kennismaking plaatst op een andere manier dan gebruikelijk, bijvoorbeeld online. Na je aanmelding ontvang je binnen 5 werkdagen informatie over de manier van kennismaken. De kennismakingsactiviteit is altijd verplicht, ook nu. 

4. Ondertekenen onderwijsovereenkomst

Heb je je diploma behaald en je onderwijsovereenkomst ondertekend, dan ben je officieel student bij ROC Midden Nederland!

5. Starten met je opleiding

Voor de zomer (in juni en juli) ontvang je van ons alle informatie om je opleiding voor te bereiden. Denk aan de boekenlijst, datum eerste lesdag, je inlog, etc. En na de zomer is het dan zover. Wij heten je van harte welkom op je eerste lesdag en je gaat starten met je opleiding.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: