Hallo Tech Campus

ROC Midden Nederland bouwt aan de Tech Campus Nieuwegein. Dé plek waar colleges met technische opleidingen samen garant staan voor actueel  techniekonderwijs in de regio. De Tech Campus Nieuwegein wordt gevormd door het Tech College, Bouw & Interieur College, Automotive College en ICT College.

Tech Campus Nieuwegein ideale leeromgeving voor studenten
Studenten werken en leren, op de Tech Campus, samen aan cross overs en echte projecten van bedrijven. Zo brengen we de praktijk binnen, doen we inspiratie op en wisselen we ideeën uit. Er is veel ruimte voor vernieuwing en ontdekking. Op de Campus ontmoet je medestudenten van andere opleidingen & colleges en medewerkers van bedrijven. Zo verbreed je al vroeg je kennis en je netwerk.

Daarom Tech Campus Nieuwegein
Door snelle technologische ontwikkelingen vragen bedrijven om medewerkers met kennis van verschillende disciplines. Daarom maken wij verbindingen in ons onderwijs en bouwen we aan de Tech Campus Nieuwegein. Dankzij aandacht voor vakmanschap en werknemersvaardigheden leiden wij onze studenten op tot professionals van de toekomst.

Cross over project Arcadekasten

Studenten van het ICT College, Bouw & Interieur College en Tech College werken de komende maanden samen aan de bouw van een 6-tal Arcadekasten. Deze retro game komt weer helemaal tot leven. Studenten van het Bouw & Interieur College zagen het hout en zetten de body van de kasten volgens de bouwtekening in elkaar. Studenten van het ICT College bouwen de monitoren in en programmeren met Raspberry Pi de games. Studenten van het Tech College bouwen de benodigde elektrotechniek in zodat ook de lampjes en geluid het doen. De arcadekasten zullen t.z.t. te zien zijn tijdens open dagen. Er kan dan door bezoekers op gespeeld worden.

Arcadekast

ROCMN bouwt verder aan realisatie Tech Campus Nieuwegein

ROC Midden Nederland bouwt in Nieuwegein aan de realisatie van de Tech Campus. Op de leslocatie Harmonielaan 2 te Nieuwegein, waar de opleidingen van het Bouw & Interieur College en Tech College gevestigd zijn, wordt sinds de zomer ook druk verbouwd. De verhuizing van het ICT College naar Nieuwegein begin 2017 was al een eerste stap in de realisatie van de Tech Campus. Ook het recent vernieuwde Automotive College, gelegen op de Structuurbaan, is een onderdeel van de Tech Campus Nieuwegein.

Vorderingen verbouwing
Sinds de start van de verbouwing, juni jl., is er veel werk verzet. Op diverse plekken zijn nieuwe installaties aangebracht ter verbetering van de klimaatbeheersing. Een groot aantal kantoorruimtes is opgeknapt en door studenten van de opleiding Parketteur voorzien van parketvloeren. Daarnaast zijn ook verschillende leslokalen vernieuwd en voorzien van mooie visuals. Ook de keuken en een aantal sanitaire ruimtes hebben een metamorfose ondergaan. De meest zichtbare verandering is de nieuwe entree aan de voorzijde van het gebouw. Deze is identiek aan de entree van het ICT College aan de overkant. Zo wordt de herkenbaarheid tussen beide gebouwen vergroot.

Robuuste Look & Feel
In verschillende werkgroepen wordt nagedacht over de "look & feel" van de school. Met inbreng van studenten en medewerkers worden zo de contouren zichtbaar van een nieuwe entree, receptie, restaurant, aula en personeelskamer. Zoals je mag verwachten van een Bouw & Interieur College en Tech College wordt er vooral gewerkt met materialen als hout, steen en metaal om een robuuste uitstraling te creëren. Ook voor de inrichting van het buitenterrein worden nog plannen gemaakt.

Planning
De verbouwing verloopt in fasen en zal, als alles volgens planning verloopt, in september 2018 afgerond worden. Alle studenten kunnen zich voor hun nieuwe schooljaar alvast verheugen op een mooie nieuwe school en een plek op de Tech Campus Nieuwegein.

Sfeerimpressie

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: