Future Care Lab op de Disketteweg in Amersfoort

Het Future Care Lab Amersfoort

In het Future Care Lab in Amersfoort kan iedereen ervaren hoe zorgtechnologie bij kan dragen aan meer eigen regie en zelfredzaamheid. In het lab wordt zichtbaar en tastbaar hoe technologie kan helpen om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen, hoe mensgerichte technologie cliënten met een verstandelijke beperking meer eigen regie geeft en hoe behandeling en thuismonitoring verplaatst wordt van het ziekenhuis naar thuis. Daarnaast krijgen studenten en zorgprofessionals hier de kans te leren om technologie toe te passen in hun werk en het gebruiksgemak over te dragen aan cliënten en hun sociale omgeving.

Living Lab

Samenwerking onderwijs en arbeidsmarkt
Future Care Lab Amersfoort onderzoekt de impact van zorginnovatie op zorgberoepen. Om de aansluiting tussen het mbo-onderwijs en de arbeidsmarkt te vergroten, is participatie van zorgorganisaties en het bedrijfsleven in de opleidingen essentieel. Ook zijn het ontwikkelen van competenties als ondernemerschap, regievaardigheden, omgang met informele zorg en brede kennis op het gebied van Zorg, Techniek en ICT wenselijk​. We zijn altijd op zoek naar samenwerking, ideeën en inspiratie. Ben je benieuwd en heb je interesse in samenwerking? We komen graag met ​je in contact.

Onze activiteiten
Ook voor zorgprofessionals, buurtbewoners en bedrijven organiseren wij activiteiten. 

Meer informatie
Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar @email of bel met Esther Marskamp (projectleider Future Care Lab Amersfoort) op telefoonnummer 06 40 22 86 48.

Bezoekadres
Future Care Lab - Gezondheidszorg College Amersfoort
Campus Connect Center ROC Midden Nederland
Disketteweg 2-4
3821 AR Amersfoort

 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: