Entreeopleidingen

Een entreeopleiding is een mbo-opleiding waar je leert om basiswerkzaamheden uit te voeren waarmee je een medewerker binnen een bedrijf of instelling ondersteunt. Een entreeopleiding duurt 1 tot 1,5 jaar. Een entreeopleiding is wellicht iets voor jou als je geen diploma hebt en 16 jaar of ouder bent en een vak wilt leren. Na deze opleiding kun je aan het werk gaan of doorstromen naar mbo niveau 2.

Op school leer je hoe je goed in een bedrijf werkt. Je werkt aan je eigen ontwikkeling en krijgt opdrachten. Naast de praktijkvakken krijg je Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap. Je krijgt veel structuur en persoonlijke aandacht van je docenten. Je gaat niet alleen naar school, maar loopt ook stage (bol) of je werkt in een bedrijf (bbl). We kunnen extra begeleiding bieden als je leren moeilijk vindt of de Nederlandse taal nog niet goed spreekt.

Voor wie?

  • Je bent minimaal 16 jaar oud
    Let op: Ben je op 1 augustus van het schooljaar 16 jaar of ouder? Dan kan je in januari starten met een entreeopleiding. 
    Ben je nog géén 16 jaar op 1 augustus van het schooljaar? Dan kan je pas in augustus starten met een entreeopleiding.
  • Je hebt geen diploma
  • Je hebt nog geen twee jaar ingeschreven gestaan bij een entreeopleiding

Na de opleiding

De meeste studenten gaan na hun opleiding werken. Soms kun je ook starten met een mbo-opleiding niveau 2. Natuurlijk helpen we jou met het maken van die keuze. Ons voorlichtingscentrum staat klaar om je vragen over opleidingen te beantwoorden.

Entree XL

Vind je het nog moeilijk om te leren? Dan kun je wat langer doen over de opleiding. Je krijgt extra begeleiding op school en in het leerbedrijf. De opleiding duurt dan 1,5 tot 2 jaar.

Extra Nederlands

Spreek je de Nederlandse taal nog niet goed? We kunnen je daar tijdens de opleiding mee helpen. Je leert dan een vak en tegelijk de Nederlandse taal. Aan het einde van de opleiding haal je het Entree-diploma en ken je voldoende Nederlands om je werk goed te doen.

Bol of bbl

Bol = Beroepsopleidende leerweg. Je gaat naar school en je loopt daarnaast stage.
Bbl = Beroepsbegeleidende leerweg. Je gaat één dag per week naar school en je hebt een passende baan voor 24 uur per week.

Aanmelden?

Stap 1
Kies een opleiding en meld je aan.

Stap 2
We nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kun je ons alles vragen. Ook kijken we of de gekozen entreeopleiding bij je past.

Stap 3
Als een entreeopleiding bij ROC Midden Nederland toch niet de beste keuze voor jou is, dan word je uitgenodigd voor een gesprek bij één van onze samenwerkende scholen: MBO Utrecht of Wellantcollege.

Stap 4
Je start met je opleiding.

Scholen

ROC Midden Nederland, MBO Utrecht en het Wellantcollege werken samen! De entreeopleidingen in de regio zijn op elkaar afgestemd. Wij doen allemaal waar we goed in zijn, zodat we jou de beste begeleiding en de meest passende opleiding kunnen bieden.

ROC Midden Nederland: Je hebt je beroep al gekozen en weet wat je wilt. Ook heeft ROC Midden Nederland trajecten speciaal voor moeilijk lerenden en anderstaligen

MBO Utrecht: Je weet nog niet precies wat je wilt en je zoekt een brede opleiding. Er zijn twee profielen: Verkoop/Retail en Dienstverlening en Zorg. Je hoeft aan het begin van de opleiding nog geen keuze te maken. 

Wellantcollege Houten: Je wilt een opleiding volgen in de richting ‘Groen’.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: