Creative College biedt drone-opleiding aan

Drones zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. In heel wat films en documentaires zien we prachtige scenes die hiermee gefilmd zijn. Denk aan Skyfall en De Nieuwe Wildernis. Vanaf februari 2018 kunnen studenten van de opleiding Audiovisuele Productie, onderdeel van het Creative College, zich specialiseren in drone-technologie en drone-toepassingen. Verder leren ze de wet- en regelgeving.

Het gebruik van de drone neemt in economische en maatschappelijke betekenis toe. Maar hij heeft meer mogelijkheden zoals het maken van beelden voor documentaires, bedrijfsfilms en tv-producties. Het Creative College speelt goed in op nieuwe ontwikkelingen en innoveert in haar opleidingen. Studenten Audiovisuele Productie leren straks om goed en veilig met een drone te kunnen filmen. Want breed vakmanschap is een must binnen deze opleiding.      

Het keuzedeel drones kan de student vrij kiezen. Gedurende een half jaar krijgen ze een halve dag per week les. Ze krijgen les met een remote-control van een docent met het diploma ROC Light. Studenten oefenen dan wekelijks met het vliegen. Dat begint in een sportzaal, buiten vliegen mag namelijk niet. Daarvoor heb je een vergunning nodig. Ze leren ook alles over veiligheid. Zo mag je nooit in je eentje met een drone vliegen. Er moet altijd een spotter bij zijn.

Studenten worden voorbereid op het examen; ze doen geen officieel examen bij het Creative College. Dat gebeurt extern. Meestal kiezen drone vliegers voor het ROC Light examen. Er zijn een paar officiële externe examenaanbieders.

Frank van Dorth, AV-docent en drone operator
“Ter voorbereiding op het keuzedeel heb ik met een aantal studenten drone opnames gemaakt bij Dierenpark Amersfoort voor het nieuwe leeuwenverblijf. Studenten mochten oefenen waarbij ik met de remote-controle bij kon sturen indien nodig.” 

In de pers:
http://www.funx.nl/radio/fragmenten/278278-in-utrecht-kun-je-vanaf-september-drone-piloot-worden

http://www.ad.nl/utrecht/drone-opleiding-speelt-in-op-vraag-van-bedrijfsleven~a86243bd/

https://utrecht.nieuws.nl/knipsels/64708/roc-midden-nederland-biedt-drone-opleiding-aan/

http://www.ad.nl/utrecht/roc-start-opleiding-tot-drone-vlieger~a20d3a3d/

https://www.duic.nl/algemeen/roc-midden-nederland-start-drone-opleiding/

Zie hier de opnames in Dierenpark Amersfoort:

https://www.youtube.com/watch?v=oWB5rBeuZdQ&list=PLucZ-tFMcIvP0XuKdZDAFP_5Jbz-TWQ3v&index=3

https://www.youtube.com/watch?v=zzzaqcc6RpM&index=1&list=PLucZ-tFMcIvP0XuKdZDAFP_5Jbz-TWQ3v