Coronaregels kennismakingsactiviteiten ROC Midden Nederland

Met het oog op de coronamatregelen gelden er een aantal EXTRA afspraken.

Onze studenten mogen weer naar school!

Het kabinet heeft in de persconferentie van vrijdagavond 14 januari laten weten dat het hoger onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs vanaf maandag 17 januari weer volledig open kunnen, zie rijksoverheid.nl. Dat is goed nieuws!

We vinden het ontzettend fijn dat alle studenten weer naar school kunnen en hun klasgenoten kunnen ontmoeten. Het welzijn van onze studenten vinden we heel belangrijk. We zorgen de komende weken voor voldoende momenten dat studenten elkaar weer kunnen ontmoeten. Maar sommige medewerkers en studenten vinden het ook spannend. We vragen iedereen op school daarom ook om zich aan de basismaatregelen te blijven houden. 

(Aangescherpte) maatregelen

  • Houd je aan de basisrichtlijnen. Dus alle hygiënemaatregelen, thuisblijven bij klachten die passen bij corona en geregeld zelftesten gebruiken. Samen zorgen we ervoor dat iedereen zich prettig en veilig voelt op locatie.
  • Binnen draag je altijd een mondkapje tijdens verplaatsing én wanneer je ergens zit of staat. Dus ook in kantines, theorielessen en bij instructie. Behalve bij eten en drinken of als het dragen van een mondkapje niet kan bij een onderwijsactiviteit. Liefst een wegwerpmondkapje (type 2).
    We begrijpen dat deze maatregel van iedereen heel veel vraagt. Laten we er met elkaar ons zo goed mogelijk aan houden, dan kan de maatregel hopelijk ook weer snel verdwijnen.
  • De quarantaineregels zijn veranderd. Houd de quarantaineregels daarom goed in de gaten! Bij twijfel doe je de quarantainecheck.

Voor de kennismakingsafspraak

  1. Was bij binnenkomst je handen grondig met desinfecterende zeep. Deze is op uiteraard op elke locatie aanwezig.
  2. Meld je bij de receptie en geef aan dat je voor de kennismakingsafspraak komt en in welke ruimte je moet zijn. De aanwezige medewerker stuurt je door naar de juiste ruimte. Volg verder de bewegwijzering.
  3. Per huishouden mogen er maximaal twee personen naar de kennismakingsactiviteit komen. Eén van je ouder(s)/verzorger(s) is dus van harte welkom. 

Na de kennismakingsafspraak

  1. Wanneer je klaar bent met de kennismaking verlaat je de ruimte en vervolgens het gebouw via de aangegeven uitgang. In de meeste gevallen is dat de dichtstbijzijnde nooduitgang.
  2. Was thuis nogmaals goed je handen met water en zeep.