Activiteiten Tech Campus voor het vo

Welkom bij de activiteitenpagina van de Tech Campus van ROC Midden Nederland.

Op deze pagina lees je meer over de verschillende activiteiten die we aanbieden in het kader van techniekoriëntatie en LOB voor zowel vo-leerlingen met in potentie interesse in techniek als docenten, decanen, mentoren en schoolleiders.

Menukaart: Sterk Techniek Onderwijs

De Tech Campus biedt leerlingen én docenten binnen het vmbo diverse programma’s aan in het kader van Sterk Techniek Onderwijs (STO). Voor leerlingen zijn dit keuzevakken en praktijkgerichte programma’s die goed aansluiten op het vmbo. Voor docenten bieden we workshops aan waardoor zij een beeld krijgen van de diverse opleidingen bij de Tech Campus.

Ons aanbod 2022-2023 op de Tech Campus:

Menukaart leerlingen
Menukaart docenten
Inschrijfformulier

Heb je vragen over het STO-aanbod? Neem dan contact op met de regioverantwoordelijke of programmamanager.

Techniekbrede Doe-Oriëntatie

Doelgroep: Individuele leerlingen (geen hele klas) jaar 2 (basis/kader/GL/TL/havo) die in potentie de techniek zien als een optie voor hun toekomst. Want techniek is overal: van je huis tot je wekker en van je eten tot je muziek en je fiets!

Graag laten we leerlingen, die door school vooraf worden aangemeld, zien en ervaren wat een toekomst in de techniek ze te bieden heeft. In verschillende korte, praktische workshops in de breedte van techniek, passend bij ons opleidingsaanbod en bedrijfsleven.

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met het Relatiebeheerbureau van de Tech Campus: @email of 030 - 754 4050.

Projecten op maat

Oriëntatie op: verschillende richtingen binnen één profiel/sector of één specifieke richting
Doelgroep: bovenbouwleerlingen uit vmbo basis, kader en TL 
Toelichting: We hebben verschillende programma’s ontwikkeld binnen verschillende technische richtingen met daarin korte presentaties over het studeren bij ROC Midden Nederland en doe-activiteiten/projectopdrachten, passend bij de opleidingen in de breedte van een profiel of sector. Dit is een goede stap voordat leerlingen zich individueel aanmelden voor een opleiding specifieke doemiddag later in jaar 3 of in jaar 4. Ook is het mogelijk om een programma op maat aan te vragen. Dit kan via @email

Collegetour Tech Campus

Doelgroep: Docenten, decanen, mentoren en schoolleiders
Toelichting: Een tour langs de colleges van de Tech Campus. Je maakt kennis met het opleidingsaanbod techniek en de onderwijsfaciliteiten. Ook spreek je studenten over hun ervaringen. Een collegetour kan aangevraagd worden voor groepen vanuit een vo-school of koepel.

MBO- oriëntatieworkshops Utrecht en Nieuwegein

Wil je een kijkje komen nemen bij onze opleidingen? Doe dan mee met een oriëntatieworkshop. Laat je rondleiden en doe mee met een activiteit. Zo kun je ervaren hoe het is om bij ons op school te zitten. Je gaat samen met andere leerlingen kennismaken met een opleiding van een college. Een oriëntatieworkshop is altijd van 14.00 tot 16.00 uur. De data voor aankomend schooljaar zijn:

  • Donderdag 23 maart 2023 - Amersfoort, Nieuwegein en Utrecht

Voor meer informatie over en aanmelden voor deze workshops ga je naar deze pagina

Meeloopdagen

Doelgroep: Leerjaar 3 en 4 BB, KB, GL, TL en havo
Oriëntatie op: Specifieke opleidingen
Toelichting: Ben jij 4e-jaars leerling en twijfel je na het bezoek aan een open dag of deelname aan een doemiddag, nog over jouw aanmelding? Dan kun je in de periode januari tot mei individueel meelopen met een student van de opleiding. Niet alle colleges of opleidingen bieden meeloopdagen aan. In dit overzicht kun je zien welke college en opleidingen hier wel aan meedoen. Je vindt hier ook de namen en contactgegevens (mail en/of telefoonnummer) van de contactpersonen per college. Aanmelden voor een meeloopdag is verplicht.

Open dagen Utrecht en Nieuwegein

Iedereen is van harte welkom op onze open dagen! Kom tijdens een open dag de sfeer proeven, spreek met studenten en docenten. Een opleiding echt ervaren? Draai dan een middagje mee tijdens de oriëntatieworkshops. De ideale manier om te onderzoeken of de school en opleiding bij jou past. Meld je hier aan voor onze open dag

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: