Activiteiten Tech Campus voor het vo

Welkom bij de activiteitenpagina van de Tech Campus van ROC Midden Nederland.

Op deze pagina lees je meer over de verschillende activiteiten die we aanbieden in het kader van techniekoriëntatie en LOB voor zowel vo-leerlingen met in potentie interesse in techniek als docenten, decanen, mentoren en schoolleiders.

Ook meld je je via deze pagina aan voor één van de activiteiten voor het komende schooljaar op de door jou gekozen datum.

Techniekbrede doe-oriëntatie

  • Woensdag 21 april 2021 – 9.00-12.00 voor niveau 3 en 4 Kader en TL

Doelgroep: Leerlingen jaar 2 of 3 (basis/kader/GL/TL/havo) die in potentie de techniek zien als een optie voor hun toekomst. Het gaat hier dus niet om bezoeken voor een hele klas! Techniek zit overal om ons heen: in je huis, je wekker, je eten, je muziek, je fiets, je smartphone, je computer en games. Noem het maar op! Graag laten we leerlingen, die door school vooraf worden aangemeld, zien en ervaren wat een toekomst in de techniek ze te bieden heeft. In verschillende korte, praktische workshops in de breedte van techniek, passend bij het regionale opleidingsaanbod en bedrijfsleven. Meld je nu aan!

Projecten op maat

Oriëntatie op: verschillende richtingen binnen één profiel/sector of één specifieke richting
Doelgroep: bovenbouwleerlingen uit vmbo basis, kader en TL 
Toelichting: We hebben verschillende programma’s ontwikkeld binnen verschillende technische richtingen met daarin korte presentaties over het studeren bij ROC Midden Nederland en doe-activiteiten/projectopdrachten, passend bij de opleidingen in de breedte van een profiel of sector. Dit is een goede stap voordat leerlingen zich individueel aanmelden voor een opleiding specifieke doemiddag later in jaar 3 of in jaar 4. Ook is het mogelijk om een programma op maat aan te vragen. Dit kan via relatiebeheer.techcampus@rocmn.nl

Collegetour Tech Campus

Doelgroep: Docenten, decanen, mentoren en schoolleiders
Toelichting: Een tour langs de colleges van de Tech Campus. Je maakt kennis met het opleidingsaanbod techniek en de onderwijsfaciliteiten. Ook spreek je studenten over hun ervaringen. Een collegetour kan aangevraagd worden voor groepen vanuit een VO-school of koepel.

MBO- oriëntatieworkshops Utrecht en Nieuwegein

Voor meer informatie over en aanmelden voor deze workshops (voorheen doemiddagen) ga je naar deze pagina

Meeloopdagen

Doelgroep: Leerjaar 3 en 4 BB, KB, GL, TL en havo
Oriëntatie op: Specifieke opleidingen
Toelichting: Ben jij 4e-jaars leerling en twijfel je na het bezoek aan een open dag of deelname aan een doemiddag, nog over jouw aanmelding? Dan kun je in de periode januari tot mei individueel meelopen met een student van de opleiding. Niet alle colleges of opleidingen bieden meeloopdagen aan. In dit overzicht kun je zien welke college en opleidingen hier wel aan meedoen. Je vindt hier ook de namen en contactgegevens (mail en/of telefoonnummer) van de contactpersonen per college. Aanmelden voor een meeloopdag is verplicht.

Open dagen Utrecht en Nieuwegein

Je bent van harte welkom op onze open dagen! Kom tijdens een open dag de sfeer proeven, spreek met onze studenten en docenten. Wil je de opleiding echt ervaren? Draai dan een middagje mee tijdens de oriëntatieworkshops. De ideale manier om te onderzoeken of de school en opleiding bij jou past. Meld je hier aan voor onze open dag.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: